İsrail, Tbmm Genel Kurulu'nda Gazze Saldırısı Sebebiyle Kınandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 119. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve HDP, İsrail'in Gazze'ye...

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu'nun 119. birleşimi saat 14.00'te yoklamasız açıldı. Birleşimi, TBMM Başkanvekili Sadık Yakut yönetiyor. Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde grubu bulunan AK Parti, CHP, MHP ve HDP, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarını kınadı.

Meclis Genel Kurulu'nda okunan kınama metninde, İsrail'in bu saldırıları derhal durdurması istendi. Uluslararası alanda devletlerin bu saldırılar için önlem alması talep edildi. Kınama metninde; AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural ile HDP Grup Başkanvekili İdris Baluken'in imzası bulunuyor. Ortak bildiriyi TBMM Başkanvekili Sadık Yakut okudu.

Bildiri şöyle: "TBMM olarak, İsrail'in Gazze'de Filistin halkına, bütün uyarılara rağmen artarak süren saldırılarını şiddetle kınıyoruz. İsrail'in katliama dönüşen bu saldırılarını uluslararası hukuk ve insan hakları hukukunun ağır ihlalleri olarak değerlendirmekteyiz. İsrail, bu harekatla Gazze halkını yıkıma mahkum etmektedir. Karadan, havadan ve denizden ağır bombardıman altında tutulan Gazze'de can kaybı ve yaralı sayısının yükselmesini derin üzüntüyle ve kaygıyla karşılıyoruz. Kadın ve çocuklar başta olmak üzere masum sivillerin öldürülmelerini ise tüm insanlığı yaralayan, kabul edilemez ve affedilemez bir insanlık suçu olarak görüyoruz. İsrail bölgedeki şiddet ortamının kaynağı olarak bölge barışını her defasında daha uzaklara itmiştir. TBMM, İsrail tarafından başta Gazze olmak üzere Filistin halkına ve topraklarına karşı yürütülen saldırılarını derhal durdurmasını, acil insani yardımlar başta olmak üzere, Gazze dahil işgal altındaki Filistin topraklarına ulaşım ve erişimin serbestleştirilmesini teminen tüm engel ve ambargoların derhal kaldırılmasını, başta BM Güvenlik Konseyi olmak üzere uluslararası kuruluşların Filistin halkına yönelik bu insanasını, tüm parlamentolar, hükümetler, kuruluşlar ve toplumların Filistin halkına karşı ortak vicdani sorumluluklarını yerine getirmesini bekler ve hukuk dışı saldırıların durdurulması için başta kalıcı bir ateşkesin sağlanması olmak üzere gereken her türlü adımı gecikmeksizin atmayı talep eder. Filistin halkının acılarının sarılması, yıkılan ve yok edilen altyapı ve benzeri ihtiyaçlarının karşılanması için halkımız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üzerine düşeni yapacaktır. TBMM olarak acılarını derinden paylaştığımız Filistinli kardeşlerimizin yanında olmaya, davalarına sahip çıkmaya ve bütün koşullarda kendilerini desteklemeye devam edeceğimizi bir kez daha ilan ederiz."

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri