İsrail, Suriye'yi vurdu!

Mavi Marmara saldırısı nedeniyle Türkiye'den özür dileyen İsrail, gerekçe olarak, Suriye'deki olayları göstermişti. İsrail, özürden hemen sonra Suriye'yi vurdu

İsrail, Mavi Marmara saldırısı nedeniyle 3 yıl sonra Türkiye'den özür diledi. Başkan olduktan sonra İsrail'e ilk kez giden ABD Başkanı Obama'nın da katkısıyla İsrail, Türkiye'den resmen özür diledi.

İsrail Başbakanı Netenyahu, Türkiye'den özür diledikten sonra facebook sayfasından çok önemli bir açıklama yaptı, özür dilemenin gerekçesini açıkladı.

"Değişen gerçekler, bölgedeki ülkelerle ilişkilerimizi yeniden ele almamızı gerektirdi. Suriye krizinin sürekli kötüleşmesi en önemli kaygımız." diyen Netenyahu şunları kaydetti:

Özellikle Golan Tepeleri'ndeki grupların kendileri için büyük tehdit olduğunu belirten Netanyahu, sınır bölgesini yakından takip ettiklerini ve muhtemel bir gelişmeye karşı cevap vermeye hazır olduklarını ifade etti. Türkiye ile ilişkilerin kesilmesinden 3 yıl sonra bu ilişkileri yeniden tesis etmeye karar verdiğini belirten Netanyahu, bu süre içerisinde de krizi sona erdirmek için girişimlerde bulunduklarını belirtti.

Netanyahu, "Suriye ile sınıra sahip olan Türkiye ve İsrail'in iletişim halinde olması önemli." dedi.

İsrail, Başbakan Netenyahu'nun bu açıklamalarından hemen çok kısa bir süre sonra, Suriye'yi vurdu.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre; İsrail, Suriye ordusuna ait mevziyi hedef aldı.

İsrail ordusunun, Suriye sınırındaki Golan bölgesinde devriye gezen İsrail askeri araçlarına son 24 saatte iki kez ateş açılması üzerine, Suriye topraklarındaki bir askeri mevziyi hedef aldığı bildirildi.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, İsrail askeri araçlarına ateş açılması üzerine Suriye ordusuna ait askeri mevzinin topçu ateşiyle vurulduğu belirtildi.

İsrail'in, Golan'daki gerilimin daha da artabileceği ihtimalini göz önünde bulundurarak, bölgeye takviye birlikler gönderdiği kaydedildi.

İsrail Savunma Bakanı Moşe Yaalon, sınırdaki gerilimden Suriye rejimini sorumlu tutarak, İsrail'in Suriye'den kaynaklanacak sınır ihlallerine derhal karşılık vereceği uyarısında bulundu

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri