İsrail, Sinagog Saldırısına Ev Yıkarak Karşılık Verdi

İsrail Ordusu, Ekim ayında arabasıyla iki İsrailliyi öldürmekle suçlanan bir Filistinlinin Doğu Kudüs'teki evinin yıkıldığını açıkladı. Yıkımın Başbakan Benjamin Netanyahu’nun dün gerçekleştirilen Sinagog saldırısına sert bir...

İsrail Ordusu, Ekim ayında arabasıyla iki İsrailliyi öldürmekle suçlanan bir Filistinlinin Doğu Kudüs'teki evinin yıkıldığını açıkladı. Yıkımın Başbakan Benjamin Netanyahu’nun dün gerçekleştirilen Sinagog saldırısına sert bir şekilde karşılık verileceğini söylemesinin ardından gerçekleşmesi dikkat çekti.

Kudüs’te Litvanyalılara ait Kehilat Bnei Torah Sinagogu’na Doğu Kudüs’te yaşayan iki Filistinli tarafından düzenlenen silah ve bıçaklı saldırıda 4 kişi ölmüş, 8 kişi yaralanmıştı..

Ordudan yapılan açıklamada, evi yıkılan Abdurrahman Şaludi’nin, 22 Ekim’de arabasıyla tren istasyonunda bekleyen genç bir kadın ve bebeği çarparak öldürdüğü belirtildi. Şaludi, kaçmaya çalışırken polis tarafından öldürülmüştü.

Başbakan Netanyahu, Kasım ayı başlarında Kudüs’te saldırı gerçekleştiren Filistinlilerin evlerinin yıkılmasına dair alınan kararın hızlandırılacağına söz vermişti.

İsrail, ev yıkımını Filistinlilerin işlediği suçlara karşılık caydırıcı bir önlem olarak uyguluyor. Dün gerçekleştirilen kanlı sinagog saldırısından sonra Doğu Kudüs’te uzun süreden beri ilk defa yıkım gerçekleştirildi.

Ev yıkmayı, saldırganları değil ailelerini hedef alan bir ‘toplu cezalandırma’ olarak niteleyen Uluslararası Af Örgütü ve BM İnsan Hakları Yüksek Komiserliği, İsrail'in saldırıya karşı evlerin yıkılması önlemine başvurmaması, bunun uluslararası hukuka aykırı olduğunu bildirdi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri