İsrail, Latin Amerika İle İlişkilerini Düzeltiyor

Gazze'de yaşanan çatışmanın ardından kalıcı ateşkes sağlanması ile birlikte İsrail, Latin Amerika ile bozulan ilişkilerini yeniden düzenlemek için bölgeye özel bir temsilci gönderdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından sevk edilen...

Gazze'de yaşanan çatışmanın ardından kalıcı ateşkes sağlanması ile birlikte İsrail, Latin Amerika ile bozulan ilişkilerini yeniden düzenlemek için bölgeye özel bir temsilci gönderdi. İsrail Dışişleri Bakanlığı tarafından sevk edilen özel diplomat, Gazze saldırısı esnasında İsrail aleyhine bildiri yayınlayan ülkelerin dışişleri bakanları ile yeniden yakınlaşma konusunu görüşecek.

Bu kapsamdaki ilk görüşmesini Brezilya Dışişleri Bakanı Luiz Alberto Figueiredo ile yapan özel misyon elçisi Pinhas Avivi, gazetecilere yaptığı açıklamada son on yılda İsrail ile bölgenin ilişkilerinin aşındığını ve bu olumsuz tabloyu düzeltmek için birlikte yeni bir süreç başlatmak istediklerini belirtti.

İsrail'in Filistin bölgesine 2009 yılında gerçekleştirdiği kanlı saldırının ardından Venezuela ve Bolivya, İsrail ile ilişkilerini tamamen bitirmiş, Brezilya ise durumdan memnuniyetsizliğini belirtip büyükelçisini geri çağırmıştı. Latin Amerika ile ilişkileri yeniden tesis etme amacıyla görevlendirilen özel diplomat, Brezilya temaslarının ardından, son saldırılarda İsrail'e en sert tepki veren ülkeler arasında yer alan Arjantin, Şili ve Peru'yu da ziyaret edecek.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri