İsrail kanda boğulacak

İsrailin Gazzede sürdürdüğü vahşet, Derbentte düzenlenen mitingle telin edildi. Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, İsrailin Filistinde döktüğü kanda boğulacağını söyledi
İsrail’in, Filistin’e yönelik düzenlediği insanlık dışı harekete tepkiler gün geçtikçe artarken İsrail’e bir tepki de Derbent ilçesinden geldi. Derbentliler, Filistin’de şehit olan Filistinliler için ilçe meydanında gıyabi cenaze namazı kıldı. Daha sonra ise dünyanın gözünün içine baka baka Filistin’de insanlık vahşetine imza atan İsrail’e lanet yağdırdılar. İlçe meydanında toplanan Derbentliler, “Kahrolsun İsrail” diye slogan attı.
Programda kısa bir konuşma yapan Derbent Belediye Başkanı Hamdi Acar, Filistin’e destek veren Derbentlilere teşekkür etti. Osmanlı’nın İsrail oğullarına kucak açtığına dikkatleri çeken Acar, “Ancak bugün İsrail’in kadın, çocuk, genç yaşlı demeden Filistinlilere yaptığı zulümler ne insanlığa ne de başka bir şeye sığar. İsrail, Filistin’de döktüğü kanda boğulacaktır” dedi.
Filistin’in yaralarını sarmak için İHH İnsani Yardım Vakfı ve diğer sivil toplum kuruluşlarının yardım kampanyası düzenlediğini kaydeden Hamdi Acar, Filistinlilerin bu acı günlerinde yanlarında olmak, onların yaralarını sarmak için ilçe halkını bu yardım kampanyalarına destek vermeye davet etti.
İHH İnsani Yardım Vakfı Üyesi Şükrü Nortçu ise İsrail’in Filistin’de yüz yıldır zülüm yaptığına dikkat çekerek, “İsrail, ‘Hamas bize füze fırlattı, biz de ona karşılık veriyoruz” diye dünyaya yalan söylüyor. Hamas’ın 20 yıllık bir geçmişi var. İsrail, Filistin topraklarını yaklaşık yüz yıldır işgal ediyor” diye konuştu.
Mescid-i Aksa’nın bulunduğu Filistin topraklarının sadece Filistinliler için değil bütün inananlar için önemli olduğuna işaret eden Nortçu, “Müslümanların ilk kıblesi Mescid-i Aksa burada bulunuyor. Aynı zamanda burası Peygamberimizin miraca yükseldiği topraklardır. Filistinliler, kutsal topraklardaki mücadeleyi sadece kendi adlarına değil bütün Müslümanlar adına veriyor” diye konuştu.
Gazze’nin yıllardır abluka altında olmasına rağmen dünyanın buna sessiz kaldığını ve çifte standart uyguladığını da dile getiren Şükrü Nortçu, Hamas’ın sürgündeki lideri Halit Meşal’in, ‘İsrail’in istediği gibi sessizce ölmeyeceğiz. Kanımızın son damlasına kadar mücadele vereceğiz” dediğini aktararak bu kararın Filistinli Müslümanlara zafer getireceğini ifade etti.
İsraillilerin, “Muhammed öldü, geriye sadece kızları kaldı” dediklerini aktaran Nortçu, “Bizim kızlarımız bile sizin alçak askerlerinizden daha şereflidir” diye konuştu. İşgal altında bulunan Gazze’deki Müslümanların şimdi her zamankinden daha fazla ayni ve nakdi yardıma ihtiyaç duyduğunu dile getiren Nortçu, İHH İnsani Yardım Vakfı olarak Filistinlilerin yarasını sarmak, onlara yardımda bulunmak için yardım kampanyası düzenlediklerini belirtti. Nortçu, Derbentlilerin de bu yardımlara destek olmalarını istedi.
Programda ayrıca Süleyman Güler hoca Kur’an-ı Kerim okudu ve Filistin’deki Müslümanlar için dua edildi. Konuşmaların akabinde Derbentliler olaysız bir şekilde ilçe meydanından dağıldı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri