İsrail gazının Türkiye'den geçmesine destek

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, İsrail doğal gazı ve Irak petrolünün Türkiye üzerinden taşınması konusunda, ' ilginç açıklamalar yaptı.

Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi Başkanı Süreyya Yücel Özden, İsrail doğal gazı ve Irak petrolünün Türkiye üzerinden taşınması konusunda, ''Türkiye üzerinden ne kadar çok akaryakıt, doğal gaz geçerse Türkiye'nin o kadar yararına olur'' değerlendirmesinde bulundu.

Özden, AA muhabirine, İsrail'deki doğal gaz rezervlerinin Türkiye üzerinden uluslararası pazarlara açılması ve Irak'taki hampetrolün taşınması konusunda Kerkük-Yumurtalık Petrol Boru Hattı'na yeni boru hattı eklenmesi konusunda açıklamalarda bulundu.

Doğal gaz ve petrol gibi önemli enerji kaynaklarının Türkiye üzerinden geçmesinin ülke için faydalı olacağını belirten Özden, bu yöndeki gelişmelerin Türkiye'deki enerji arzının güvenliği açısından taşıdığı öneme dikkati çekti.

Türkiye'nin enerjide arz güvenliğini güçlendirmek için kaynak çeşitliliğine gitmesi gerektiğini vurgulayan Özden, İsrail doğal gazının Türkiye'den geçmesi ve Türkiye'den geçen Irak petrolünün miktarının artmasının bu yöndeki çabalara katkıda bulunacağını söyledi. Süreyya Yücel Özden, enerji konusundaki her yeni imkanın Türkiye açısından kaynak çeşitlemesi anlamına geleceğini kaydetti.

Doğal gaz ve hampetrolün Türkiye üzerinden taşınmasının ihracata da katkı yapacağını dile getiren Özden, ''Böyle bir durumda Ceyhan terminal olacak. Türkiye üzerinden ne kadar çok akaryakıt, doğal gaz geçerse Türkiye'nin o kadar yararına olur'' diye konuştu.

Özden, Türkiye'nin bölgede enerji koridoru haline gelmesinin, İsrail ve Irak'ta enerji alanında yeni işbirliği olanaklarının ortaya çıkmasının ve tüm bu gelişmelerin getireceği sonuçların enerjinin de ötesinde jeopolitik yanları olduğunu sözlerine ekledi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri