İsrail, dünya kamuoyunu yanıltmaya çalışıyor

Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Latif Selvi, İsrailli yetkililerin kendilerini gizlemek istediklerini, kurbanlar seçerek dünya kamuoyunu yanıltmaya çalıştıklarını belirtti.
Saldırı sırasında Mavi Marmara gemisinde bulunan Selvi yaptığı açıklamada, İsrail'in operasyonda temel konularda önemli hatalar tespit etmediklerini açıkladığını hatırlatarak, ''Bizim kanaatimiz saldırı İsrail Hükümeti, siyasiler, Savunma Bakanlığı, İsrail Genel Kurmay Başkanlığının ortak bir kararıdır'' İsrail'in uluslararası komisyona izin vermek ve kendi hatalarını kabul ederek özür dilemek mecburiyetinde olduğunu kaydeden Selvi, şöyle konuştu: ''Bu işin suçlusu İsrail Hükümetidir. İsrailli yetkililer kendilerini gizleyerek veya kurbanlar vererek dünya kamuoyuna askeri hata olarak göstermeye çalışıyor. Ancak saldırının tek sorumlusu İsrail Hükümetidir. İsrail Hükümeti saldırıyı dünya kamuoyunda basit bir hedefe indirgeme çabasındadır.'' Saldırı kararını verenlerin de uluslararası hukukun yargı denetimine tabi olması gerektiğini ifade eden Selvi, sorumluların uluslararası mahkemelerde yargılanmayı kabul etmesi gerektiğini vurguladı. Mavi Marmara gemisine yapılan saldırının dünya kamuoyunun gözü önünde gerçekleştiğini ifade eden Selvi, şunları kaydetti:

''Bu raporda bulunan tek olumlu şey İsrail Hükümetinin suçlu olduğunu kabul etmesidir. İsrail'in Mavi Marmara gemisinde silah bulunuyordu gerçekçesi yalan çıktı. Gemide metal ve ağaç parçaları vardı. İsrail'in gemiyi ele geçirmek için teknik imkanları vardı. Ancak bunun yerine gerçek mermiyi kullanarak katliam yapmayı tercih ettiler. Uzak mesafeden gerçek mermiler kullanarak ateş ettiler. Gemiye çıktıklarında da yaralılara yakın mesafelerden ateş ederek öldürdüler. Bizim isteğimiz gemideki kameralara zarar verilmeden görüntüler tahrip edilmeden bilirkişi raporları incelenerek mahkeme ortamında bu durumun tespit edilmesidir. İsrail tek taraflı olarak uluslararası hukuku çiğneyerek katliam yapmıştır. Bu durum mahkeme ortamına taşınmalıdır.'' Mavi Marmara gemisine saldırının uluslararası düzeyde tepki çekmesinin ardından, 7 Haziran'da İsrail Genelkurmay Başkanı tarafından görevlendirilen emekli generallerden ve İsrail Ulusal Güvenlik Konseyi eski Başkanı Giora Eiland başkanlığında oluşturulan komisyon, baskınla ilgili 150 sayfalık bir rapor hazırlamış, Eiland, raporunda operasyonun hazırlanışı ve operasyon sırasında bazı küçük hatalar yapıldığını belirtmişti.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri