İsrail Büyükelçiliği’nde Gerginlik

Ankara'da araçlarıyla İsrail Büyükelçiliği önüne gelen bir grup slogan atıp elçiliği taşladı. Grup daha sonra buradan ayrılarak araçlarıyla İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önüne geldi. Bu sırada grupla polis arasında kısa süreli...

Ankara'da araçlarıyla İsrail Büyükelçiliği önüne gelen bir grup slogan atıp elçiliği taşladı. Grup daha sonra buradan ayrılarak araçlarıyla İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önüne geldi. Bu sırada grupla polis arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. Grubun gelme ihtimaline karşılık ABD Büyükelçiliği önünde de geniş güvenlik önlemleri alındı.

Akşam saatlerinde özel araçlarıyla İsrail Büyükelçiliği önüne gelen bir grup burada bir süre slogan attı. Elçiliği taşlayan gruba müdahale etmek üzere olay yerine çevik kuvvet ekipleri ve TOMA’lar sevk edildi. Elçilikten ayrılan grup Atatürk Bulvarı üzerindeki İsrail Büyükelçiliği Rezidansı önüne geldi. Grubu polis ekipleri durdurdu. Rezidansı taşlamak isteyen grupla polis arasında gerginlik yaşandı. Ekipler taşkınlık yapan gruba biber gazıyla müdahale etti. Gruptan bazıları gazdan etkilendi.

Grubun ABD Büyükelçiliği önüne gelme ihtimaline karşılık araçları takip eden polis ekipleri elçiliğe yakın yerde araçların önünü kesti. Ekipler elçiliğin önündeki kavşağa giren yan yolu trafiğe kapatarak eylemcilerin girmesine müsaade etmedi. Grup araçlarıyla korna çalıp slogan atarak Kızılay istikametine devam etti.

ABD Büyükelçiliği önünde geniş güvenlik önlemleri alındı. Mobeselerden grubun bindikleri araçların plakaları tespit edilirken ekiplerin büyükelçilikler önündeki bekleyişleri sürüyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri