İsrail bölgede istediği gibi at koşturuyor

Proje kapsamında Irak ve Suriye’nin bölünüp parçalanmasının ardından İsrail bölgede istediği gibi at koşturmaya başladı. İsrail, İran iha’sını düşürdü... Suriye, İsrail uçağını düşürdü... İsrail, Şam’ı bombaladı...

İsrail’in terörist adımları bölgeyi ateş topuna çeviriyor... Siyonist askerlerinin Suriye’de İran’a ait insansız hava aracı düşürmesinin ardından Suriye tarafından fırlatılan bir füze İsrail F-16’sını düşürdü. İsrail tarafına düşen uçağın pilotu ağır yaralı olarak kurtulurken kısa süre sonra Şam’da bomba sesleri duyuldu. Bölgenin en büyük askeri üssü olan Katar Al Hudedi Hava Üssü’nde yıllar sonra ilk kez alarm verildi.

ŞAM’DA 6 BÜYÜK PATLAMA MEYDANA GELDİ
Şam, Humus ve Dera’daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, İsrail savaş uçaklarının saldırısında Beşşar Esad’ın sarayına yakın yerleşimlerde 6 büyük patlama meydana geldi. Ayrıca Şam’ın batısındaki 104. Tugay, Cebel Manaa’daki cephanelik, Dimas askeri noktaları ile Humus ilindeki T4 hava üssü ve ülkenin güneyindeki Dera ilinde yer alan Cibab bölgesindeki hedefler İsrail savaş uçaklarınca vuruldu.

DÜŞEN SAVAŞ UÇAĞININ PİLOTU AĞIR YARALI
Suriye’ye saldırı düzenlerken uçaksavarlar tarafından hedef alınıp düşen İsrail savaş uçağından kurtulan iki pilotun Hayfa kentindeki Rambam Hastanesi’ne kaldırıldığı ve birinin durumunun ciddiyetini koruduğu, diğer pilotun ise hafif yaralı olduğu belirtildi.

İSRAİL, HAVA SAHASINI 15 DAKİKA KAPATTI
Suriye’ye saldırı düzenleyen İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından Tel Aviv yönetimi hava sahasını 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapattı.

İRAN: AÇIKLAMALARINA GÜVENMİYORUZ
İran Devrim Muhafızları’ndan Hüseyin Selami, yaptığı açıklamada, “İsrail yalancı, yaptıkları hiçbir açıklamaya güvenmiyoruz” ifadelerini kullandı. Selami, İran’ın bölgedeki tüm ABD üslerini vurabilecek durumda olduğunu söyledi.

Suriye’de Beşşar Esad rejimi, İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından, İsrail’in saldırılarının devam ettiğini açıkladı. Esad rejiminin haber ajansı SANA, İsrail jetlerinin sabah erken saatlerde Suriye’deki bazı İran hedeflerine saldırı düzenlediğini açıkladı. Askeri kaynaklara dayandırılan haberde, İsrail’in ülkenin orta kesinlerinde yer alan bir askeri üsse saldırdığı ve hava savunma sisteminin birden fazla uçağı vurduğu duyurdu. Haberde, saldırıların sürdüğü açıklandı. İsrail ise Suriye’de bulunan “İran hedeflerine” saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16’nın düştüğünü açıklamıştı.

İsrail ordusundan yapılan yazılı açıklamada, “Suriye’den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü.” ifadelerine yer verilmişti.

Suriye’ye saldırı düzenlerken uçaksavarlar tarafından hedef alınıp düşen İsrail savaş uçağından kurtulan iki pilottan birinin durumunun ağır olduğu bildirildi. Açıklamada, düşen savaş uçağının nerede olduğunun bilinmediği ve konunun araştırıldığı ifade edildi. İsrail ordusu daha önce Suriye’de bulunan “İran hedeflerine” saldırı düzenlerken jetlerinin uçaksavar ateşiyle hedef alındığını ve bir F-16’nın düştüğünü açıklamıştı. Açıklamada, “Suriye’den kalkan İran yapımı bir insansız hava aracı, İsrail topraklarına girmek isterken ordu tarafından düşürüldü. Buna karşılık savaş uçaklarımız, Suriye’deki bazı İran hedeflerini vurdu. Saldırı sırasında uçaksavarlar İsrail jetlerini hedef aldı. Jetlerimizden biri düştü. İran saldırısını ve Suriye’nin verdiği karşılığı İsrail’in egemenliğinin şiddetli bir ihlali olarak görüyoruz. İsrail ordusu olayları izliyor, değerlendirme ve zorunluluklara göre tüm harekatlara hazır.” denilmişti.

Suriye’ye saldırı düzenleyen İsrail savaş uçağının düşürülmesinin ardından Tel Aviv yönetimi hava sahasını 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapattı. İsrail Havalimanları Otoritesi Sözcüsü Lisa Drir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, “İsrail hava sahası 15 dakikalığına tüm uçuşlara kapatıldıktan sonra yeninden açıldı. Şu anda her şey normal işleyişinde devam ediyor. İsrail’in kuzey bölgesindeki hava sahası ise hala kapalı tutuluyor.” dedi.

İSRAİL SURİYE’Yİ İKİNCİ DEFA VURDU
İsrail ordusu, sabah saatlerinde savaş uçağının düşürülmesinin ardından Suriye’deki rejim ve İran hedeflerine yönelik yeni hava saldırısı düzenlediğini açıkladı. Ordudan yapılan açıklamada, İsrail jetlerinin Suriye’de 12 hedefi vurduğu belirtildi. Açıklamada, vurulan yerler arasında “Esad rejimine ait üç hava savunma sistemi ile İran’a ait dört askeri üssün de bulunduğu” kaydedildi.

Buna karşılık Suriye tarafından uçaksavar ateşi açıldığı ve İsrail’in kuzeyinde sirenlerin çaldığı ifade edildi. Açıklamada ayrıca, “İsrail ordusu, tüm senaryolara hazırdır ve durum değerlendirmelerine göre hareket edecektir.” denildi.

ESAD’IN SARAYININ YAKINLARI VURULDU
Şam, Humus ve Dera’daki AA muhabirlerinin bildirdiğine göre, İsrail savaş uçaklarının saldırısında Beşşar Esad’ın sarayına yakın yerleşimlerde 6 büyük patlama meydana geldi. Ayrıca Şam’ın batısındaki 104. Tugay, Cebel Manaa’daki cephanelik, Dimas askeri noktaları ile Humus ilindeki T4 hava üssü ve ülkenin güneyindeki Dera ilinde yer alan Cibab bölgesindeki hedefler İsrail savaş uçaklarınca vuruldu. İran Devrim Muhafızları’ndan Hüseyin Selami yaptığı açıklamada ‘İsrail yalancı, yaptıkları hiçbir açıklamaya güvenmiyoruz” ifadelerini kullandı. Selami İran’ın bölgedeki tüm ABD üslerini vurabilecek durumda olduğunu söyledi.

KAYNAK: MİLLİ GAZETE

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri