İsrail ateşkesi kabul etti

İsrail Bakanlar Kurulu'nun, Mısır'ın Gazze'deki çatışmaları durdurmak için yaptığı ateşkes önerisini kabul ettiği belirtildi.

 İsrail Bakanlar Kurulu'nun, Mısır'ın Gazze'deki çatışmaları durdurmak için yaptığı ateşkes önerisini kabul ettiği belirtildi. Ancak Hamas, ateşkes teklifini kabul etmedi.

ATEŞKESE GÖRE TARAFLAR KAHİRE'DE BİR ARAYA GELECEK

Mısır, Gazze Şeridi'ndeki çatışmaların sona erdirilmesi için bir öneri sunarak, İsrail ve Hamas'a salı sabahı 09.00'dan itibaren ateşkes uygulamaları yönünde çağrıda bulundu. Kahire yönetiminin önerdiği ateşkes, karadan, denizden ve havadan gerçekleşecek bombardımanın önüne geçmeyi hedefliyor. Al Jazeera Türk’te yer alan habere göre, ateşkes ayrıca, sınır kapılarının açılarak sivillerin güvenli geçişinin teminatının sağlanmasını içeriyor. Öneriye göre, taraflar silahların susmasının ardından 48 saat içerisinde Kahire'de bir araya gelerek görüşme gerçekleştirecek.

 

TOPLANTI ÖNCESİ ROKET SALDIRISI

Haaretz Gazetesi, İsrail Güvenlik Kabinesi'nin Mısır'ın ateşkes çağrısını görüşmek bu sabah toplanacağını duyurdu. Kabine toplantısı öncesinde Mısır topraklarından, İsrail'in sahil kenti Eilat'a roket saldırısı düzenlendi. Saldırıda dört sivil yaralandı. İsrail onayladı Mısır'ın teklifinin bugünkü kabine toplantısında görüşüleceğini bildiren İsrail, ateşkes teklifini onaylama kararı aldı.

 

DÜŞMANLA SAVAŞIMIZ ŞİDDETLENECEK

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin Kassam Tugayları, "Medyada gördüğümüz ateşkes haberleri konusunda hiçkimse bize resmi ya da gayriresmi bir teklifte bulunmadı. Fakat eğer teklifin içeriği doğruysa, bu teslim olmak ve diz çökmek anlamına gelir ki biz bunu derhal reddediyoruz" açıklamasını yaptı. Tugay, "Düşmanla savaşımız şiddetlenecektir" diye ekledi. Hamas Sözcüsü Fevzi Barhum, "Kapsamlı bir anlaşma sağlanamadan ateşkes yapmayı reddediyoruz. Savaş zamanında önce ateşi kesip sonra müzakere etmezsiniz" dedi. Hamas olarak bu konuda resmi bir teklif almadıklarını söyleyen Barhum, "Direniş silahları kırmızı çizgimizdir" ifadesini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri