İsrail, ateşkes çağrılarına rağmen Gazze'de sivillerin sığındığı okulları sistematik şekilde hedef alıyor

Ağustosta, İsrail ordusunun zorla yerinden edilen Filistinlilerin sığındığı 8 ayrı okula düzenlediği saldırılarda en az 179 kişi can verdi.

Arabuluculuk görevini üstlenen ABD, Mısır ve Katar'dan gelen "Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı" çağrılarına rağmen, İsrail ordusu, zorla yerinden edilmiş binlerce Filistinlinin sığındığı Gazze Şeridi'ndeki okullara saldırılarını sistematik biçimde sürdürüyor.

Birleşmiş Milletlerin (BM) açıkladığı rakamlara göre, Gazze Şeridi'ndeki yaklaşık 2 milyon kişi en az bir kere yerinden edilmiş durumda.

Bölgedeki yıkım karşısında, hastaneler, okullar ve bu yerlerin çevreleri yerinden edilmiş Filistinlilerin sığındığı alanlara dönüştü.

İsrail ordusunun 10 ayı aşkın süredir saldırılarını sürdürdüğü Gazze Şeridi'nde "güvenli yer yok" söylemi, bölgede sivillerin sığınma merkezine dönüşmüş uluslararası hukuka göre koruma altındaki okul ve hastaneler için de geçerliliğini koruyor.

Gazze'yi harabeye çeviren İsrail ordusu, saldırılarında hastaneleri, okulları, yerinden edilmiş sivillerin sığındığı kampları defalarca vurdu.

Sistematik bir şekilde sivilleri hedef alan İsrail ordusu, "Hamas üyelerini hedef aldık, Hamas üyeleri burayı merkez olarak kullanıyor." iddiasının arkasına saklanıyor.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, İsrail ordusunun sadece Ağustos ayında Gazze Şeridi içinde 8 ayrı okula "Hamas ve İslami Cihad üyelerini hedef aldığı" iddiasıyla düzenlediği saldırılarda en az 179 Filistinli can verdi. İsrail ordusunun bu süre zarfında saldırıları okullarla da sınırlı kalmadı.

ABD, Mısır ve Katar'dan yapılan "Gazze'de bir an önce ateşkes sağlanmalı" çağrısından sonra, İsrail'in 10 Ağustos'ta sabah namazı için Et-Tabiin Okulu'na toplanan sivilleri hedef alan hava saldırısı sonrasında parçalanmış cesetlerin plastik poşetlerde toplandığı görüntüler, Filistinlilerin maruz kaldığı "şiddet ve vahşetin" ulaştığı seviyeyi bir kez daha gözler önüne serdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri