İsraf azgınlık derecesinde

Ravza Eğitim Vakfı Başkanı Halis Nükte, son günlerde Türkiyede lüks otellerde ve tatil beldelerinde yaşanan israfın azgınlık derecesine ulaştığını söyledi

Ravza Eğitim Vakfı Başkanı Halis Nükte, son günlerde Türkiye’de lüks otellerde ve tatil beldelerinde yaşanan israfın azgınlık derecesine ulaştığını söyledi

 

 

AÇ İNSANLARI DÜŞÜNMELİYİZ

 

Ravza Eğitim Vakfı Başkanı Halis Nükte, Ravza Aşevi ile ilgili bilgiler verirken Türkiye’de yaşanan israfa da dikkat çekti. Sadece Konya’da her gün on binlerce ihtiyaç sahibi insanların çeşitli aşevlerine geldiğini hatırlatan Nükte, “Konya’da bu anlamda gerçekten aş evlerimiz hayırlı bir hizmet veriyor. Sadece bizim aşevimizden günlük 2 bin kişi iki öğün yemek alıyor. Bu ülkemizin içinde bulunduğu durumu en güzel şekilde ortaya koyuyor. Bu insanların içerisinde yüzlerce mülteci var. Bunun yanı sıra her akşam iftarda sokakta kalan, meczup, fakir veya evine gidemeyen insanlarımız için iftar sofraları kuruyoruz. Bizim tek istediğimiz aşevleri ihmal edilmesin, aç insanlar düşünülsün. Aşevlerine yapılan her destek onlarca insana ulaşıyor. Bu nedenle hayırseverlerimizin desteklerine ihtiyacımız var” dedi.

İSRAF HAD SAFHAYA ULAŞTI

 

Lüks oteller ve restoranlarda verilen iftar yemeklerinde veya diğer günlerde verilen davetlerde çöpe atılan yemek ve ekmeği gördükçe yüreğinin sızladığını da dile getiren Nükte, “Bu gün sadece Somali’de 3 ay içerisinde 30 bin çocuk açlıktan öldü. 500 bin çocuk açlıktan ölümü bekliyor. Somali gibi birçok İslam ülkelerinde insanlar kıtlık, susuzluk ve açlıkla mücadele ediyor. Tüm bu acıları görmek istemeyen birileri ise doldurdukları midelerini soda ile eritmeye çalışıyor. Bu bizim gibi yüreği yardım sevgisi ile dolu topluma yakışmıyor. Sadece lüks oteller, restoranlar ve benzeri yerlerde verilen davetlerde kimsenin elini bile değmediği yemekler ekmekler çöpe atılıyor.  Bu tür yerler artık değil ama artan yemekleri çöpe atmak yerine bizlere versinler. O yemekleri ve diğer besin maddelerini en iyi şekilde değerlendiririz.  Birilerinin beğenmeyip çöpe attığı yemekler aç insanlar için bir umuttur bu unutulmasın” diye konuştu.

ÇİNLİLER KADAR OLAMADIK

 

Çin’de söylenen çok güzel sözü dile getiren Nükte: ‘Tek bir Çinli tabağında tek bir pirinç tanesi bırakırsa, her gün tonlarca pirinç çöpe atılır. Bu kadar israfa izin veremeyiz’ Bu düşünceyi bu gün biz uygulamamız lazım. Somali’de, Kenya’da, Afrika’da her gün yüzlerce insan açlıktan ölüyor. Biz ise zengin iftar sofralarında karnımızı doyuruyoruz. Buradan otellere veya lüks restoranlara bir kez daha seslenmek istiyorum, sofralarda hiç kimsenin elini bile değmediği tabaklarda ki yiyecekler çöpe atılıyor. Çöpe atmak yerine bizleri arayın gelelim alıp gidelim. Artık olmayıp artan yemekler ile her gün onlarca insanın karnının doymasına vesile olursunuz. Şu bir gerçek ki bizde israf azgınlık derecesine ulaştı” diyerek vatandaşları bu konuda biraz daha duyarlı olmalarını istedi.

 

 

 

ALİ SAİT ÖGE

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri