İspanya’daki Katedral Patlamasıyla İlgili İki Şilili Gözaltında

İspanya polisi, geçtiğimiz ay Zaragoza kentindeki bir katedrala patlayıcı madde yerleştirdiği iddia edilen Şilili iki zanlıyı gözaltına aldı.

İspanya polisi, geçtiğimiz ay Zaragoza kentindeki bir katedrala patlayıcı madde yerleştirdiği iddia edilen Şilili iki zanlıyı gözaltına aldı..

İçişleri Bakanı Jorge Fernandez Diaz, Barcelona’da yakalanan şahısların organize, “son derece tehlikeli” ve uluslararası bağlantılara sahip bir anarşist komando birliği üyesi olduğunu söyledi.

Bakan Diaz, isimlerinin baş harflerinin F.S.D. ve M.C.S. olarak verilen biri kadın iki Şililinin ülkesinde meşhur suçlular olduğunu ifade etti.

İspanya’nın kuzeydoğusundaki Zaragoza kentinde bulunan Basilica del Pilar katedralinde geçtiğimiz ay bir patlama meydana gelmişti. Katedralde küçük çaplı hasar meydana gelirken olayda ölen ya da yaralanan olmamıştı.

Patlamadan bir gün sonra İspanyol anarşist grubu ‘Comando Insurreccional Mateo Morral’ saldırıyı üstlenmişti. Aynı grup, Şubat ayında Madrid’in Almudena Katedrali'ne düzenlenen saldırıyı da üstlenmişti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri