İspanya'da Yolsuzluk Şüphelilerinin Parti Üyelikleri Askıya Aldı

İspanyol hükümeti, bu sabah düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınanların parti üyeliğini askıya aldı.İktidardaki Halk Partisi (PP) Genel Sekreter Yardımcısı Esteban Gonzalez Pons, 51 kişinin gözaltına alındığı operasyondan...

İspanyol hükümeti, bu sabah düzenlenen yolsuzluk operasyonu kapsamında gözaltına alınanların parti üyeliğini askıya aldı.

İktidardaki Halk Partisi (PP) Genel Sekreter Yardımcısı Esteban Gonzalez Pons, 51 kişinin gözaltına alındığı operasyondan sonra yaptığı basın toplantısında, parti olarak her türlü yolsuzluğu reddettiklerini söyledi.

Bu akşam partinin Hak ve Garantiler Komisyonu’nda operasyonu ele alacaklarını aktaran Pons, “Halk Partisi, kurumsal ve siyasi sorumlulukları olanların bir an önce görevlerini bırakmalarını isteyecek.” açıklamasını yaptı.

İspanya jandarması, bu sabah Madrid, Murcia, Leon ve Valencia kentleri başta olmak üzere 259 farklı noktada geniş çaplı yolsuzluk operasyonu düzenlemiş ve 51 kişiyi gözaltına almıştı.

“Punica” adı verilen operasyonda gözaltına alınan şüpheliler arasında, Halk Partisi’nin (PP) eski Madrid İl Başkanı Francisco Granados, Leon İl Meclis Başkanı Carlos Martinez ve Madrid’e bağlı 6 belediyenin başkanları gibi önemli politikacılar da bulunuyordu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri