İspanya İçin Londra Saati

İspanya saatinin Batı Avrupa zaman dilimine göre ayarlanmasını talep eden rapor Meclis’te kabul edildi.

İspanya saatinin Batı Avrupa zaman dilimine göre ayarlanmasını talep eden rapor Meclis’te kabul edildi.

Meclis’in Eşitlik Komisyonu tarafından hazırlanan rapora göre, İspanyol hükümetinin “Greenwich saatine geri dönmenin sosyal ve ekonomik etkilerini analiz etmesi” gerekiyor.

Raporda, ülkede uygulanan resmi saatle güneş saatinin uyuşmaması yüzünden maraton iş saatleri, verimsizlik, diğer Avrupa ülkelerine göre geç saatte yemek yeme, dinlenmeye ve şahsi yaşama az vakit ayırma ve aileyle uyum problemleri gibi negatif sonuçlar doğurduğu belirtiliyor.

Ekonomik krizle tekrar gündeme gelen saat değişikliği aslında 71 yıl öncesine dayanıyor. İspanya’nın eski diktatörü General Francisco Franco, II. Dünya Savaşı sırasında Adolf Hitler’in işgal ettiği topraklarda uygulamaya koyduğu Almanya saatiyle uyumlu olması için Madrid saatini bir saat ileri almıştı

Büyük bir bölümü İngiltere ve Portekiz’in dahil olduğu Batı Avrupa zaman diliminde kalan İspanya’da 1 saatlik değişiklik, insanların yaşam biçimini de değiştirdi.

Güneşin en tepede olduğu zaman İspanyol saatleri 12.00 yerine 13.30’u gösterirken, insanlar öğle yemeğini saat 14.00 ve akşam yemeğini 21.30-22.00 civarında yiyor.

Bugün mecliste kabul edilen raporun hazırlanmasında aktif rol alan uzmanlardan Nuria Chinchilla, El Pais gazetesine yaptığı açıklamada, “Sürekli jet-lag’da yaşıyoruz. Güneş saatiyle resmi saatin uyuşmaması yüzünden alışkanlıklarımız da değişti.” ifadelerini kullandı.

Eğer İspanya saat değişikliğine giderse, La Liga'yı takip eden Türk futbolseverler bazı maçlar için gece 02.00'a kadar beklemek zorunda kalacak. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri