İspanya Başbakanı, Ebola Hastasının Tedavi Edildiği Hastaneyi Ziyaret Etti

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Avrupa’da ilk Ebola virüsünün bulaştığı hastaneyi ziyaret etti.Bugün öğle saatlerinde Madrid’in Carlos III hastanesine gelen Rajoy, sağlık ekiplerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederek hükümetin...

İspanya Başbakanı Mariano Rajoy, Avrupa’da ilk Ebola virüsünün bulaştığı hastaneyi ziyaret etti.

Bugün öğle saatlerinde Madrid’in Carlos III hastanesine gelen Rajoy, sağlık ekiplerine gösterdikleri çabadan dolayı teşekkür ederek hükümetin ve Madrid Özerk Yönetimi’nin arkalarında olduğunu söyledi.

İspanyol Başbakan, Ebola virüsünün bulaşma ihtimalinin çok düşük olduğunu vurguladı ve “Bunu hükümet değil Avrupa Komisyonu ve Dünya Sağlık Örgütü söylüyor” ifadelerini kullandı.

Söz konusu hastanede, Afrika’dan Madrid’e getirilen misyonerlerden Ebola bulaşan hemşire Teresa Romero’nun tedavisi sürüyor. 44 yaşındaki hemşirenin durumu ciddiyetini korurken, Carlos III hastanesinde Ebola şüphesiyle karantinaya alınanların sayısı 13’e çıktı.

EBOLA KRİZİNİ BAŞBAKAN YARDIMCISI YÖNETECEK

Bu arada ülkedeki Ebola krizinin yönetimini Başbakan Yardımcısı Soraya Saenz de Santamaria üstlendi.

2009’da, “garajında lüks bir Jaguar arabasının varlığından habersiz olduğunu” söylediği için ülkede iyi bir üne sahip olmayan Sağlık Bakanı Ana Mato, krizi yönetememekle suçlanmış ve eleştirilerin hedefi haline gelmişti.

Başbakan Rajoy’un bugünkü hastane ziyaretinde de Sağlık Bakanı’nın eksikliği dikkat çekmişti.

Görevi Ana Mato’dan devralan Başbakan Yardımcısı Saenz de Santamaria, ilk iş olarak virüs konusunda uzmanların yer aldığı bilimsel bir komite oluşturacak.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri