İSO 9001 belgeli ilk okul oldu

Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu Konya'da ISO 9001 belgelsini almaya hak kazanan ilk ve tek okul oldu.

Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu Konferans Salonu'nda belge takdim töreni düzenlendi. Törene İSO 9001 Belgelendirme Kurulu Yetkilisi Aydın Berge, Konya İl Milli Eğitim Müdürlüğü Teftiş Kurulu Başkanı Ferhat Çelik, Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar, İl ve ilçe Miili Eğitim şube müdürleri ve çok sayıda okul müdürleri ve öğrenci velileri katıldı.  Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu Müdürü İsmail Alkış, Kalite Yönetim Sistemleri Belgelendirme ( TS EN ISO 9001) denetimlerini başarıyla tamamlayarak Kalite Yönetim Sistemleri (TS EN ISO 9001) Belgesini almaya hak kazandıklarını belirtti.

Alkış, Konya'da ISO 9001 belgeli tek okulun Yazır Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu olduğunu kaydederek, “Her alanda kalite bilincini sürekli geliştirmenin sonucu olarak okulumuz, uluslararası denetim standartları gereği Kalite Yönetim Sistemleri Belgelendirme (TS EN ISO 9001) denetimlerini başarıyla tamamladı. TS EN ISO 9001 Belgesini alarak ilimizde bu belgeye sahip ilk ve tek okul olmanın gurur ve mutluluğunu tüm personelimizle yaşamaktayız. Ayrıca sürekli gelişen kalite anlayışımızın yanında mesleki eğitimde bölgemizin ve ülkemizin önde gelen okulları arasında yer almak için kalite yolculuğu sürecini ilk günkü aşk ve şevkle devam ettireceğiz. Bu sürece katkı sunan öğretmen veli ve öğrencilerimize teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

İSO 9001 Belgelendirme Kurulu Yetkilisi Aydın Berge ise şunları söyledi: “Gelişmiş birçok ülkede eğitim hizmeti sunum kalitesini belgelemek amacıyla, eğitim yönetimleri,  ISO 9001 belgesi almak için başvuruda bulunmaktadırlar. ISO 9001 kalite güvence sisteminin gerekliliklerine uygun bir sistemin kurulması ile yönetime, daha sistematik ve denetlenebilir tarzda iş görme olanağını tanır. Kuruma, dünyada en çok tanınan standarda sahip olması nedeniyle saygınlık kazandırır. Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu'da eğitim kalitesi ve yapmış olduğu hizmetler sebebiyle bu belgeyi almaya hak kazanmıştır” Selçuklu İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan Kayacılar da, “Eğitim ve eğitimcinin her daim yanındayız. Konya'mızda böyle başarıların yakalanmış olması bizleri gururlandırıyor. Artık okullarımız özel okul standartlarında hatta bazıları da bu standartları bile aşmış durumdadır. Şehit Osman Küçükdillan İlkokulumuz  ISO 9001 belgesini almaya hak kazandı. Darısı diğer okullarımızın da başına.” Törenin sonunda Şehit Osman Küçükdillan İlkokulu 3/C Sınıfı'nın düzenlemiş olduğu Ebru Sanatı Sergisi davetliler tarafından beğeniyle takip edildi. Ebru sanatını çocuklara bu yaşta gönüllü olarak öğreten Sıdıka Kahraman, yaptığı anlamlı hizmetten dolayı okul müdürü İsmail Alkış tarafından plaket takdim edildi.

M. ALİ NURULLAHOĞULLARI merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri