İsmiyle Konya markası zannedilen Türk firması konkordato ilan etti

Türkiye genelinde konkordato ilan eden firmalara bir yenisi daha eklendi. Son olarak bu firmalardan bir tanesinin ismiyle Konya markası zannedilmesi dikkat çekti. Peki gerçekten firma Konyalılara mı ait? İşte detaylar...

Küresel ekonomik krizin etkileriyle Türkiye genelinde iflaslar zirveye ulaştı. İflastan önceki son çıkış olarak tanımlanan konkordato sayısında da rekor kırıldı. Finansal dengeleri bozulan firmalar peş peşe konkordato ilan ediyor. Son haftalarda artan konkordato ilanlarına vatandaş şaşırmış durumda.

Ekonomi uzmanları ise konkordato artışlarının bir süre daha devam edeceğini düşündüklerini belirtiyor. Geçtiğimiz gün ilan edilen bir konkordato ise herkesin kafasını karıştırdı. Türkiye'nin en büyük çay üreticilerinden birisi olan Tirebolu 42 firması konkordato ilan ettiğini duyurdu.

30 yıldan daha uzun bir süredir sektörde faaliyet gösteren firma için 3 ay mühlet kararı verildi. 1992 yılında kurulan şirketin bütün varlıkları 3 ay koruma altına alınmış oldu. Geçtiğimiz yıl Fenerbahçe Futbol Okulu'na sponsor olan firma dikkatleri üzerine çekmişti.

Firmanın ismiyle ilgili ortaya atılan diğer bir husus ise Konya detayı olarak biliniyor. Tirebolu 42 markasındaki 42'nin nereden geldiğini vatandaş araştırıyor. Bazıları Konya'nın plaka kodu olan 42'nin bu markada boşuna yer almadığını iddia ediyor.

Firmanın sahiplerinin aslen Konyalı olduğu için böyle bir tercihte bulunduğunu söyleyenler bile var. Gerçek ise ortaya çıktı. İsmiyle Konya markası zannedilen Tirebolu 42 gerçekte Giresun firması. Firmanın isminde yer alan 42 ise Hüseyin Avni Bey’in kurduğu 42. Alay’dan geliyor.

İşte o ayrıntı:

Sakarya Meydan Muharebesinde 42. Alay en önde savaştı. Askerlerinin büyük bölümü ve Hüseyin Avni’yi şehit veren 42. Alay Yunan ordusunu durdurmayı başarmıştır. Tirebolu 42 markasında yer alan 42'nin Konya'yı değil 42. Alay'ı simgelediği açıklandı.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (14)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Ekonomi Haberleri