İsmail Kartal, "Taraftarı mutlu etmenin planını yaptık"

İsmail Kartal Konyaspor’a gelirken camiayı taraftarı nasıl mutlu edeceklerinin planını yaptıklarını söyledi. Kartal: Şu an işler yolunda gözüküyor, bundan sonra da inşallah her şey istediğimiz gibi devam eder” dedi

İ.H. Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal Ankaragücü maçının ilk çalışması öncesinde  basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Kartal sezon başından buyana hastalık ve sakatlıklar adına büyük şanssızlıklar yaşadıklarını ifade ederek: “ Tüm şanssızlıklara rağmen takım olarak iyi çalışan birbirine saygı duyan bir ekibiz. Bu saygılı ortamda yapmış olduğumuz antrenmanlarda oyun içinde sistem değişikliklerine yerinde ve zamanında cevap vermiş oldu. Üzüldüğümüz maçlar da bile kazanmayı hak eden bir futbol oynadık. Benim felsefem futbolu çirkinleştirmeden futbolu hücumsal anlamda oynatmaya çalışan bir takım yaratmak. Hücum futbolunu geldiğim günden buyana kısa bir dönem olmasına rağmen sahaya iyi yansıttığımızı düşünüyorum.

İSTATİSTİKLERDE ORTALAMANIN ÜZERİNDEYİZ

 Geride kalan 10 haftada oluşan istatistikleri sizlerle paylaşmak istiyorum.   3. Bölgede başarılı pas, orta, şut ve savunma aksiyonlarında ortalamanın üstündeyiz. Zaman zaman eksikler nedeniyle sistem değişikliğine gidiyoruz. Erzurum maçında da farklı sistemle oynadık ve bunda başarılı olduk. Önümüzdeki haftalarda yine farklı sistemle oynayacağımız maçlar olabilir” dedi.

SAKATLIKLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ 

Sakat futbolcular hakkında da konuşan İsmail Kartal, 3 oyuncunun bu hafta da oynamasının zor olduğunu ifade etti. Başarılı teknik adam, “Miya bu hafta dönebilir. Artem Kravets ve Sokol Cikalleshi’nin bu hafta oynaması zor gözüküyor. Antrenmana çıkmasını beklediğimiz Eduok’un problemi ise devam ediyor” diyerek açıklamasını şöyle tamamladı. “Önümüzde 10 tane maç var. Erzurumspor maçında olduğu gibi eksikler nedeniyle zaman zaman sistem değişikliğine gidiyoruz. Bugüne kadar isteklerimize cevap veren bir oyuncu grubu var. Oyunumuzun üstüne koyarak devam etmek istiyoruz. Önümüzdeki maç trafiğini en iyi şekilde atlatıp, ilk yarıyı iyi bir yerde tamamlamak istiyoruz”. 

CAMİAYI NASIL MUTLU EDERİZİN PLANINI YAPTIK

Konyaspor’un taraftarlarının Aykut Kocaman’dan sonra kendisiyle tekrar heyecanlandığı ve ilerleyen haftalar için taraftarlara nasıl bir mesajınız olur sorusuna “Konyaspor’u göreve gelmeden önce takip eden bir ekiptik. Bu takım son yıllarda ligde sıkıntılar yaşadı ve son haftalarda alınan sonuçlarla ligde kalmayı başardı. Biz de göreve geldikten sonra bunu nasıl değiştirebiliriz, takımın çehresini nasıl değiştirebiliriz, taraftarı ve camiayı nasıl mutlu edebiliriz diye bir plan yaptık. Bu planı oyuncu grubumuza uyguladık ve futbolcularım da bu plana olumlu cevap vererek iyi sonuçlara imza attık. Şu an işler yolunda gözüküyor, bundan sonra da inşallah her şey istediğimiz gibi devam eder” şeklinde cevap verdi.

TRANSFER İSTEĞİMİZ OLACAK 

Transferle ilgili gelen bir soruya da cevap veren Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal, “Bunu konuşmak için henüz çok erken, illaki devre arasında yönetiminden uzun ve kısa vadede isteklerimiz olacak. Şu an hangi mevkiye transfer yapılacağını söylemem doğru olmaz. Oyuncularımızın bundan etkilenmesini istemiyorum. İlk yarıyı bitirelim, transferi konuşacağız” şeklinde cevap verdi.

ABDÜLKERİM HAKKINDA KONUŞTU

Konyaspor Teknik Direktörü İsmail Kartal son olarak Abdülkerim Bardakçı’nın performansına değinerek, “Kendisini uzun yıllardır tanırım. Bizim dönemimizde çıkış yakalaması bizi de çok mutlu ediyor. Kendisi futbolunun üstüne koymaya devam ediyor. İnşallah milli takıma kadar gider. Sadece Abdülkerim değil Adil olsun, diğer genç oyuncular olsun bir çıkış yaparlar ve hem Konyaspor’a, hem de milli takıma hizmet verirler. Birçok oyuncumuzu milli takıma göndermek bize de gurur verir. Tüm oyuncularımın performansından memnunum” dedi. 

FERHAT TÜRKOĞLU 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri