İsmail Kartal, sorun çıkardı

TFF 2. Ligde mücadele eden yeşil-beyazlı temsilcimiz Konya Şekersporda teknik direktör sorunu devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde Konyaya gelen ve takımın başında olduğunu açıklayan Kartal, yönetim kurulu ile anlaşma sağlayamadı.
Yöneticiler öncelikle teknik adam sorununu netleştirecek ardından transfer çalışmalarına başlayacak. Yönetim Kurulu, mevcut teknik adam İsmail Kartal ile yaklaşık iki haftadır sürdürdüğü görüşmelerde sona yaklaşırken, başarılı çalıştırıcı ile anlaşmanın bir türlü sağlanamadığı öğrenildi. Kartal ile parasal konular başta olmak üzere çeşitli noktalarda uyuşmazlık yaşayan Şekerspor yönetiminin son kararını bugün vereceği ancak büyük ihtimalle Kartal ile yolların ayrılacağı edinilen bilgiler arasında yer alıyor.
Şekerspor yöneticileriyle yaptığı görüşmelerin ayrıntılarını anlatan tecrübeli teknik adam İsmail Kartal, büyük bir hayal kırıklığı yaşadığını söyledi. Kartal, “Ortada anlaşmayacak bir şey yok. Sözleşmem de devam ediyor. Geçtiğimiz günlerde yöneticilerle İstanbul’da görüştük. Benimle tekrar anlaşmak istediklerini ancak biraz fedakârlık yapmamı istediler. Ben de gerekli yakınlığı gösterdim. İkinci görüşmemizde bir yıllık yeni bir sözleşme önerdiler. Oturduk anlaştık. Konya’ya elimde gidecek ve kalacak oyuncuların listesi ile birlikte geldim. Ancak görüşmeler olumlu geçmedi” dedi.
hak edişlerini alamadığı takdirde federasyona başvuracağını söyleyen Kartal, “Beni 4-5 kulüp istiyor. Şuana kadar kimse ile görüşmedim. Giresun, Ordu, Mersin İdmanyurdu ve Çaykur Rize’den teklif aldım. Bunlar ciddi kulüpler. Yeni sezon için yine indirim talep ettiler ben de ‘istemiyorsanız hak ettiğim parayı verin, tazminat istemeyeceğim’ dedim. Ancak şu an çıkmaza girdik. Federasyona başvuracağım. Bütün vaatler sözleşmemde yazıyor. Ekstra Play-Off’a yükselmemiz halinde vaat edilen hak edişim de şuan duruyor. Ben bunu her halükarda almalıyım” diye konuştu. İsmail Kartal, Ekstra Play-Off priminin miktarını açıklamaktan kaçınırken, Şekerspor’un büyük ihtimalle Kartal ile yollarını ayıracağı iddia edildi.
ŞEKERSPOR B GENÇ AKSARAY’DA
B Gençler futbolda Türkiye şampiyonası 2. kademe maçları bugün 8 İl merkezinde başlayacak. Futbol Federasyonu Amatör Futbol Kurulunca yapılan açıklamaya göre, Gruplar 3’er takımdan oluşacak ve Şekerspor B Genç takımı Aksaray grubunda mücadele edecek. 19 Haziran’da sona erecek maçlar sonunda grup birincisi olacak 8 takım finale yükselecek. Final karşılaşmaları ise İstanbul’da oynanacak.  Ancak, maçların oynanacağı tarih belli olmadı. Dün Aksaray’a giderek Grant Eras otelde kampa giren Şekerespor’un kafilesinde iki yönetici, 20 futbolcu, iki teknik adam yer aldı. Rakipler: Niğde Belediyespor ve Kayseri Ericiyesespor. Şekerspor’a alt yapı oluşturmak amacıyla açılmasına karar verilen ‘futbol yaz okulu’ için kayıtlar başladı. Şekerspor Recep Konuk tesislerinde gerçekleştirilene kayıtlar 30 Haziran tarihine kadar devam edecek. 1995-2000 doğumlu yıldız ve gençlerini katılabilecekleri yaz okullarında diplomalı antrenörler görev yapacak ve göz dolduran futbolcular Şekerspor’un alt yapısına alınacaklar. Adaylar: sağlık raporu,  iki fotoğraf ve nüfus cüzdanı fotokopisiyle birlikte başvurabilecekler.  Yaz okulu futbolcuları 29 Haziran’da tesislerde toplanacaklar ve 30 Haziran Salı gününden itibaren de çalışmalara başlanacak. Antrenmanlar yaz boyunca devam edecek. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri