İslamabad’daki Protesto Kampında Kurban Bayramı Şenliği

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, yaklaşık iki aydır devam eden hükümet karşıtı protestoların olduğu bölgede Kurban Bayramı kutlandı. Pakistan’da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi lideri İmran Han ve Kanada’dan...

Pakistan’ın başkenti İslamabad’da, yaklaşık iki aydır devam eden hükümet karşıtı protestoların olduğu bölgede Kurban Bayramı kutlandı.

Pakistan’da muhalefet partilerinden Pakistan Tahriki İnsaf (PTI) partisi lideri İmran Han ve Kanada’dan dönen dini lider Tahir-ül Kadri’nin katılımı ile başlayan hükümet karşıtı gösteriler, bayram arası vermeden devam ediyor.

Han ve Kadri, destekçileri ile beraber gösteri alanında kurban bayramını kutladı. Kadri’nin imamlığında kılınan bayram namazı sonrası dualar edildi ve kurbanlar kesildi.

Kadri’nin protesto alanında kıldırdığı bayram namazında Han, birinci safta yerini alırken bazı cemaat mensupları da namaza iştirak etti.

Türkiye’den iki gün sonra bayrama giren Pakistan’da halk, kurban bayramı coşkusu yaşarken gözler yaklaşık iki aydır protestoların devam ettiği ‘Kırmızı Bölge’ olarak adlandırılan bölgedeydi.

Göstericiler kurban bayramında da protestolarına devam ederken, işgal ettikleri bölgeyi terk etmediler.

Bayram namazı sonrası kurbanlar kesildi ve dini lider Kadri’de bir ineği keserken görüntülendi. Daha sonra Kadri destekçileri ile beraber dua etti.

Alanda bir grup başbakan Navaz Şerif’in resminin olduğu bayrakları yaktı. Sonrasında ise kalabalık, ‘Go Navaz Go’’ (Navaz git) sloganları attı.

Ülkede geçtiğimiz sene yapılan seçimlere hile karıştığını iddia eden İmran Han, Başbakan Şerif’in istifa etmemesi durumunda parlamento binasına girecekleri tehdidinde bulunurken, dini Lider Tahir-ül Kadri, devrim yapma iddiası ile destekçilerini sokağa dökmüştü.

Şu an itibari ile protestocular başkent İslamabad’da Meclis binası ve önemli devlet binalarının bulunduğu ‘Kırmızı Bölge’’ olarak adlandırılan bölgede kurdukları çadırlarda beklemeye devam ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri