İslam saldırı altında

NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, “Medeniyetimize karşı Moğol saldırısı, Haçlı Seferi ve şimdi içinde bulunduğumuz bünyevileşme ile sekülerleşme saldırıları yapılmaktadır. Ancak İslam, bütün saldırılara göğüs gererek özünü korumakt

Türk Anadolu Vakfı ile Necmettin Erbakan Üniversitesi (NEÜ)İlahiyat Fakültesi'nin ortaklaşa düzenlediği, “İslam Medeniyeti'nin Yeniden Dirilişi” konulu konferans İlahiyatçı Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya'nın sunumuyla gerçekleşti. Konya Ticaret Odası (KTO) konferans salonunda gerçekleşen konferansa Türk Anadolu Vakfı Başkanı Mustafa Yayla ve İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Akpınar'ın yanı sıra çok sayıda akademisyen ve öğrenci katıldı.

Konferansın açılış konuşmasını yapan NEÜ İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Altıntaş, İslam ve bütün semavi dinlerin bir şehirde ortaya çıktığını belirterek, “Kur'an-ı Kerim'de İslam'ın doğduğu şehir 'Mekke', şehirlerin anası olarak ifade edilir. İşte bu Medine'den insana ve tabiata bakışıyla birlikte büyük bir İslam medeniyeti ortaya çıktı. İslam medeniyeti tarihimize baktığımız zaman 3 tehlike atlatmıştır. Bunlardan birisi doğudan gelen Moğol saldırısıyla Bağdat yağmalanmış, binlerce eser talan edilmiştir. İslam medeniyetinin ürettiği ne varsa yerle bir edilmiştir. Ama İslam medeniyeti özünde taşıdığı diriltici ruhu ile küllerinden yeniden doğmuştur. İkinci saldırı ise Batı'dan Haçlı Seferleri ile gerçekleşmiştir. İşte Anadolu'ya kadar gelen bu haçlılara mezar olmuştur. Bundan sonra da Osmanlı ve Selçuklu yeniden dirilerek tarih sahnesindeki yerini almıştır. İşte bizler 18. yüzyılın ortalarına geldiğimiz zaman da yine medeniyetimize yönelik bir saldırıyla karşı karşıya geldik. Bir bünyevileşme, bir sekülerleşme saldırısı gerçekleşti. Hala da bunun etkisi sürüyor. İnsan mezarda çürüse de, denizde boğulsa da ateşte yansa da diriliş tohumu mevcuttur. İslam'i hareket varsa diriliş de vardır. Batı ile İslam arasında medeniyet farkı vardır. Batı'da olmayan değerler. İslam'ın özünde taşınmaktadır” dedi.

İSLAM'DA MEZARLAR MÜTEVAZİDİR

Açılış konuşmasının ardından Bülent Ecevit Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bayram Ali Çetinkaya, Osmanlı'nın son döneminde kırılmaların gerçekleştiğini söyledi. Bu kırılmaların hala devam ettiğini ifade eden Çetinkaya, Birinci Dünya Savaşı'nın da hala devam ettiğini söyledi. İslam Medeniye'tinin 1 buçuk milyar Müslüman'dan meydana geldiğini belirten Çetinkaya, “İslam dünyasına yıllar boyu çok büyük saldırılar gerçekleşti. Bağdat da sadece Moğol saldırısıyla işgal edilmedi. Şu an da saldırılar devam ediyor. İslam şehirlerine saldırılar devam ediyor. İlim, hikmet ve irfan değerlerini oluşturan İslam şehirleri tüm dünyaya örnek olmaktadır. Bu şehirler birleşince İslam medeniyeti ortaya çıkıyor. Güney Amerika ve Malezya'ya uzanan bir medeniyetten bahsediyoruz. Medeniyet ülkesi olan Hindistan'da Tac Mahal akla geliyor. Gerçekten muazzam bir yapı ve o yapının mimarları Mimar Sinan'ın öğrencileridir. Beyaz mermerden yapılmıştır. İnsanın dili tutuluyor.. Çok estetiktir. Tac Mahal'ın içinde sadece iki kabir var ve yanındı da iki tane cami var. Estetik ve sanat anlamında gerçekten çok güzel. Bizde mezar gösterişli değildir. Büyük ve gösterişli mezarlar yoktur. Bizim kültürümüzde mütevazilik vardır” diye konuştu.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri