İslam dünyası idam edilecek

Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'ye verilen idam kararını tepki gösteren Saddet Partisi Genel Başkan Yarıdmcısı Tacettin Çetinkaya, “Bu karar İslam alemine alınmış bir karardır. AK Parti ise bunu seçim malzemesi olarak kullanmaktadır” dedi

Saadet Partisi Konya Gençlik Kolları, Mısır'ın devrik lideri Muhammed Mursi'ye idam cezası verilmesine sert tepki gösterdi. Kararı protesto etmek amacıyla Hükümet Meydanı'nda bir araya gelen partili gençlere Milli İttifak Konya Milletvekili Adayları, Tacettin Çetinkaya, Mehmet Cemal Erkoç, Hasan Hüseyin Uyar, Mehmet Emin Bozkulak, Mustafa Derbentli, Hasan Türksoy ve Fatih Oruç destek verdi. Ellerine döviz alan gençler Mursi lehine sloganlar attı. Bir partili genç de kefen giyerek, boynuna geçirdi.

AK PARTİ OY AVINA GİRDİ

Protesto gösterisinde açıklama yapan Saadet Partisi Genel Başkan Yardımcısı ve Milli İttifak Konya Milletvekili Adayı Tacettin Çetinkaya, AK Parti'nin idam kararı üzerinden oy isteme yarışına girdiğini belirterek, “Bu mahkemeyi, bunların başındaki hükümeti ve bunların icraatlarını lanetliyoruz. Ancak hükümet her zamanki tavrını ortaya koyarak oy istemeye başladı. Bu karardan oy istemeyin. İnsanların duygularını sömürmeyin. Bu karar İslam alemine alınmış bir karardır. AK Parti ise bunu seçim malzemesi olarak kullanmaktadır. Aldıkları tavırlar gerçeği yansıtmamaktadır ve samimi değildir” diye konuştu.

Milli Görüş'ün yıllardır mazlumun yanında olduğunu ve olmaya devam edeceğini belirten Çetinkaya, “Yünyanın neresinde olursa olsun, din ve ırk ayrımı gözetmeksizin mazlumun hakkını arayacağız. İslam dünyasında zulmün kol gezmektedir. Dünyada öldürülen ve hor görülenin hep Müslümanlardır.  Mısır'da seçilmiş Cumhurbaşkanı Mursi'nin idam kararı büyük bir zulümdür. Ne olduğu belirsiz mahkemelerde idam cezaları veriliyor. İdam hükmü veren mahkemeler, sen kimsin? Sana kim veriyor bu hakkı? İslam dünyasında ise hiçbir ses yok. Bu mahkemeyi, bunların başındaki hükümeti ve bunların icraatlarını lanetliyoruz. Hak bir gün mutlaka bütün dünyaya hakim olacaktır"  dedi.

BÜTÜN ZALİMLERE LANET

Saadet Partisi Karatay Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Suna ise, “Irkçı emperyalizm ve taşeronları durmadan çalışmaya devam ediyor. Müslümanca yaşama derdi olan milletlere ve teşkilatlara her türlü baskı ve zulmü reva görüyor. Siyonist plan dâhilinde meydana gelen olaylara bakacak olursak. Irak işgal ediyor ve Irak’ta milyonlarca kardeşimiz şehid ediliyor, yüzbinlerce bacımızın ırzına geçiliyor. Suriye karıştırılıyor üç milyondan fazla kardeşimiz mülteci durumuna düşüyor. İki yüz binin üzerinde kardeşimiz ölüme terk ediliyor. Aynı şekilde Libya, Yemen, Sudan ve son olarak Mısır Siyonist taşeronlar tarafından her türlü baskı ve zulme maruz kalıyor. Yukarıda ismini saydığımız ülkelerin her biri bizler için çok değerli bu sebepten dolayı bizler Saadet Partisi olarak çağlayanda “Bütün Zalimlere Lanet” mitingi tertip ederek mevcut iktidara ayağını denk al Amerikan maşası olma diye haykırdık. Yine aynı şekilde Suriye, Yemen, Arakan ve Mısırda yaşanan hadiseleri protesto etmek amaçlı mitingler tertip ettik. Bu tertip ettiğimiz mitinglerde verdiğimiz en önemli mesaj ise Avrupa’nın kapısında beklediğimiz yeter, niçin İslam birliğine gereken önem verilmiyor? Oldu” açıklamasını yaptı.

MISIR HALKI MURSİ'NİN YANINDA

Mursi’nin Mısır halkının yüzde 51 oyunu aldığını hatırlatan Suna, “Cumhurbaşkanlığına seçilen Muhammed Mursi için darbe hükumetinin mahkemeleri idam kararı verdi. Bizler Saadet Partisi Konya İl Gençlik Kolları olarak verilen bu idam kararını tanımıyoruz. Yapılan bu baskı ve zulümler karşısında elbet bir Musa yaptıklarınızın hesabını sizden soracaktır diyoruz. Yalnız önemli bir konuya burada dikkat çekmek istiyorum kendisine Musa ol diye görev verilenler başkalarından medet umarak vebalden kurtulamazlar. Mısırda yapılan bu zulümlerin bitmesi, Irak’ın huzura kavuşması, Suriye’nin düzelmesi, İslam coğrafyasında akan kanın durması için mutlaka ama mutlaka İslam birliği kurulmalıdır. Diğer türlü bizler bu ülkelere yardım malzemeleri göndererek vebalden kurtulamayız. Diğer bir mesele mevcut hükümet Mısır’da yapılan darbeyi kınadı, Filistin’de yapılan zulümleri kınadı, Doğu Türkistan’da meydana gelen olayları kınadı, hükumet kınama makamı değil icraat makamıdır. Bizler geçmişte hükümet değilken bile Mısır’da idama mahkûm edilen ihvan üyelerinin idam edilmesine müsaade etmemişsek aynı samimiyeti mevcut hükümetten beklemekteyiz” diye konuştu. Açıklamanın ardından dua edildi.

MEHMET AKİF SÜTÇÜ merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri