‘İslam Birliği’ne muhtacız’

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Konya Şube Üniversite Komisyonu Kardeş Öğrenciler Birimi uluslararası üniversite öğrencileri ile bir araya geldi. Gerçekleşen buluşmanın ortak teması İslam Birliği oldu 

AGD Konya Şube Üniversite Komisyonu Kardeş Öğrenciler Birimi tarafından düzenlenen programda Bangladeş, Myanmar, Somali, Afganistan, Pakistan, Endonezya, Doğu Türkistan, İran gibi birçok ülkeden Türkiye’ye öğrenim görmek için gelen üniversiteli gençler bir araya geldi. Yemek ikramı ile başlayan ve 10’a yakın ülkeden gençlerin katılım sağladığı programda İslam ülkelerinin sorunları hakkında müzakereler yapıldı. 54. Hükümetin Başbakanı Prof. Dr. Necmettin Erbakan tarafından hayata geçirilen D-8 İslam Birliği de gündeme alınan esas konu oldu. Gençlerin kendi ülkelerindeki sorunları belirttikleri programda ortak tema Müslümanların birliği olurken AGD Konya Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Mücahit Erkuş, “Sahip olduğumuz sorumluluklara göre hareket etmeliyiz. Bugün her birimizin İslam dünyasına, ülkemize ve coğrafyamıza karşı sorumluluklarımız var. İslam Birliği’ni tesis edip zulüm ve işkenceleri sona erdirmek için canla başla çalışmak durumundayız” dedi. 

İSLAM BİRLİĞİ DÜNYA MÜSLÜMANLARINA UMUTTUR 

AGD Konya Üniversite Kardeş Öğrenciler Birimince düzenlenen programda İslam Birliği’nin Müslümanlar için bir umut olduğuna değinen AGD Konya Dış İlişkiler Komisyon Başkanı Erkuş, “Bugün içinde bulunduğumuz dünyada Müslümanlar ve İslam ülkeleri çoğu noktada eziyet ve acı görmekte. Biz milli görüş davasında ortaya koyduğumuz İslam Birliği ile tüm Dünyaya bir umut olduk. Bugün burada ise farklı ülkelerden bir araya gelen üniversite öğrencileri olarak sahip olduğumuz değerleri bilmeli ve sorumluluklarımızın farkında olarak hareket etmeliyiz. İslam Birliği bugün Dünya Müslümanları için bir umuttur. Öyle ki muhtacız bir olmaya. Tek millet olan küfrün karşısında Müslümanlar da tek ve beraber olmalıdır. Hak ve batıl mücadelesinde batıla karşı hep birlikte hareket etmek durumundayız” şeklinde konuştu. 

BİZE DÜŞEN FARKLILIKLARIMIZI KONUŞMAK DEĞİL 

Programın organizatörlüğünü yapan ve aynı zamanda AGD Konya Şube Üniversite Komisyonu Kardeş Öğrenciler Birim Başkanı Barış Yaylacı ise şunları kaydetti: “Bugün içinde bulunduğumuz dünyada birçok sıkıntı ile karşı karşıyayız. Mezhepsel çatışmalar, tarikat mücadeleleri ve yanlış İslami algılar bizi birbirimizden uzaklaştırmakta. Oysa Kuran-ı Kerim’in Ali İmran Suresi’nde Rabbimiz ‘Allah’ın ipine sımsıkı sarılın, parçalanıp bölünmeyin’ diye buyurur. İşte bizler de gerek bu ayetin gerekse ‘İçinizden hayrı emredip kötülükten nehyeden bir topluluk bulunsun’ ayetine karşın bir araya geldik. Her birimizin karşı karşıya olduğu sorunlar benzer. İşin ucu her seferinde timsaha benzeyen siyonizme uzanıyor. Bizim Müslüman gençler olarak bu konuda bilinçli olmamız gerek. Necmettin Erbakan hocamızın dediği üzere bize düşen farklılıklarımızı görerek ayrışmak değil; ortak noktalarımızı görerek bir arada olmaktır. Bugün en önemli ortak noktamız ‘La ilahe illallah’ olarak karşımızdadır.” 

EYYÜB KARAKUZU 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri