İslam aleminin sesi olacağız

İSOMDER 3.Hamle Toplantısı’nda konuşan İlhami Uçan, insanlığa ve İslam alemine hizmet noktasında medya ve sosyal medya alanında seslerini en üst seviyeye taşımanın gayreti içerisinde olduklarını söyledi

İslam Toplumu Sosyal Medya Derneği (İSOMDER) Genel Merkezi Başkanlık Divanı 3.Hamle Toplantısı Genel Başkan İlhami Uçan’ın katılımı ile Konya’da gerçekleştirildi. İki günlük kamp şeklinde gerçekleştirilen 3. Hamle Toplantısında, İSOMDER’in kısa, orta ve uzun vadede gerçekleştireceği plan ve projeleri konuşuldu. Saadet Partisi Konya il binasında gerçekleştirilen program öncesi basın toplantısı düzenleyen İSOMDER  Genel Başkanı İlhami Uçan, Milli görüşçüler olarak insanlığa ve İslam alemine hizmet noktasında medya ve sosyal medya alanında seslerini en üst seviyeye taşımanın gayreti içerisinde olduklarını belirterek, “Yaptığımız ve yapacağımız çalışmalarla, insanlığın her konuda kurtuluş ve mutluluğunu hedefleyen yüce dinimiz İslam’ın değerlerinin sosyal medyada hakim olmasını diliyoruz” dedi.

VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞIYORUZ

İSOMDER olarak sosyal medya platformunda insanların düşünce ve davranışlarında yanlışı değil doğruyu, zararlıyı değil faydalıyı ve zulmü değil adaleti seçebilmesi adına proje ve programlarla var güçleriyle çalıştıklarını aktaran Uçan, “Yaptığımız çalışmalarda var gücümüzle çalışarak Allah’ın izni ile ifsatın ve fikir kirlenmesinin önüne geçeceğiz” diye konuştu. Uçan, çalışmalarını hamle hamle yaptıklarını ifade ederek, “Merdivenleri teker teker çıkmak için inançlı, azimli ve kararlı olarak tüm yöneticilerimiz ve gönüllülerimiz hedefe kitlenmiş ve ‘Sizin en hayırlınız insanlara faydalı olanınızdır.’ Hadis-i Şerif’inin düsturu ile çalışmalara gayret ediyoruz” şeklinde konuştu.

MÜCADELEDE YERİMİZİ ALDIK

Sosyal medyanın aslında sanal gibi görünse de gerçek hayatta topluma yön veren bir iletişim aracı olduğunu aktaran Uçan, sosyal medyanın her geçen gün yeni uygulamalarla toplumun tamamına yakınını bir girdap gibi içine çekerek ifsat ettiğini kaydetti. İSOMDER olarak sosyal medyada ifsata karşı ıslah çalışmaları yaptıklarının altını çizen Uçan, “Şuurlu Müslümanlar olarak bizler ‘Sosyal Medyanın Milli Duruşu’ sloganı ile derneğimizi 2014 yılında kurarak sosyal medya platformunda ifsata karşı ıslah çalışmaları yapmak üzere Hakk’ı üstün tutan bir zihniyetle, Hakk’tan yana tavrımızı koyarak bu mücadelede yerimizi almış bulunmaktayız” diye konuştu.

30 İLDE TEMSİLCİLİK AÇILDI

Yaptıkları çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Uçan, şunları söyledi: “İlk toplantımızın 1. Hamle toplantısı adını verdiğimiz Adana’da yaptık. Bu toplantıda teşkilat yapımızı ele aldık. Ve şuanda Konya’da dahil olmak üzere 30 ilde, İSOMDER İl Temsilciklerimizi kurmuş durumdayız. Ardından 2. Hamle Toplantımızı iki günlük kamp şeklinde Trabzon Uzun Göl’de yaptık. Bu toplantıda ise genel merkez binamızın tutulması, tefrişatının yapılması, teşkilatların güçlendirilmesi ve hanımların da sosyal medyada hakim olmasına yönelik çalışmalar aşlattık.”

ALİ İBİLEME merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri