Islak lahmacun büyük ilgi görüyor

Bosna-Hersek Mahallesi'nde hizmet veren Mırnav Cafe ve Mantı Salonu'nda birbirinden lezzetli mantı yemekleri müşterilere sunuluyor.
Bosna-Hersek Mahallesi'nde hizmet veren Mırnav Cafe ve Mantı Salonu'nda birbirinden lezzetli mantı yemekleri müşterilere sunuluyor.  Mırnav Cafe ve Mantı Salonu İşletmecisi Recep Görk, memleketi Kayseri'den getirdiği özel mantı türleriyle Konyalı vatandaşları tanıştırıyor. Her mantının yenilmeyeceğini ifade eden Görk, “Mantının asıl yeri Kayseri’dir” dedi.  Birbirinden farklı türdeki mantının içerisinde bulunduğu Mırnav Cafe ve Mantı salonunda en dikkat çeken mantı türü ıslak lahmacun diye adlandırılan mantı türü oldu.
 
Mantıya neden bu adın verildiğini anlatan Görk, “Öncelikli amacımız Konyalı kardeşlerimizle memleketimize özgü mantı lezzetini buluşturmak. Dükkanımızı bu yüzden açtık. Bizim memleketimize ait 36 tür mantı çeşidi vardır. Bunlar arasında en meşhuru klasik olan yani Kayseri mantısıdır. Bu mantının o kadar özen verilerek yapılması lazımdır ki bir kaşığa kırk tane sığdırılması gereklidir. Hatta bu Kayseri’de bir adettir. Önceden kız bakmaya gidildiği zaman mantı yaptırılırmış. Eğer bakılan gelin adayı kırk tane mantıyı bir kaşığa sığdırabilecek türden yapabilmişse o hamarat bir aday olarak nitelendirilirmiş ve beğenilirmiş. Mantı türümüzden birine ıslak lahmacun ismini vermiş olmamızın nedeni ise farklılık ve dikkat çekmesi. Mantı artık insanlarımız için alışılmış bir kelime olduğu için farklı bir isim vermeyi düşündük. Ve verdiğimiz bu isim gerçekten de dikkat çekmeye başladı. Verdiğimiz ismin patentini almak için gerekli bütün işlemleri de yaptık. Bu mantı türününü bildiğimiz lahmacun ile bir alakası bulunmamaktadır. Ben bütün malzemelerimi Kayseri’den getiriyorum. Yeni bir dükkanız. Bir insan ne kadar marifetli olursa olsun gün içerisinde en fazla iki buçuk kilo mantı yapabilir. El emeği gerektirdiği için bilmeyen insanın yapması pekte mümkün değildir. Mantının kendine ait özelliği vardır. Bu özelliklere göre yapılmalıdır. Mantı yapıldaktan sonra bükülerek katlanmalıdır. Katlanmasının bir anlamı vardır. Katlanan mantının içindeki et, katlanan taraftaki boşluktan giren sıcak su ile buluşur. Sıcak su sayesinde mantının içindeki ette güzel bir şekilde pişer. Mantıya tat veren sarımsaktır. Sarımsaksız yemek isteyen kimselerde olabilir ama biz sarımsaklı ve özel sosu ile yenilmesini tavsiye ediyoruz. Mantının içindeki et, önemsiz gibi görülebilir. Fakat bu etinde özel olması gerekmektedir. Dana kaburga eti kullanılmalıdır. Sonuçta yapılan işte kalite önemlidir. Çünkü muhatabımız müşterilerimizdir. Onların memnuniyeti her şeyden önemlidir. Mantı yemek isteyen olursa buyursun Bosna Hersek Mahallesinde Mırnav Cafe ve Mantı Salonuna gelsin" şeklinde konuştu.
EMRE ÖZGÜL - merhabahaber.com

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri