İŞKUR’dan destek

Teşvik ve desteklerin belki de en çok ilgi göreninin İşbaşı Eğitim Programı olduğunu söyleyen Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, desteğin detaylarını anlattı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, himayelerinde gerçekleştirilen “İstihdam Şûrası’nda, Milli İstihdam Seferberliğinin ikinci fazı kapsamında uygulanacak olan teşvik ve destekleri açıklamışTı. Teşvik ve destekler, iş arayanlar ve işverenler başta olmak üzere; kadınlar, gençler ve engellilere yönelik birçok avantajı da beraberinde getiriyor. Konu hakkında bir açıklama yayınlayan   Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Emrah Keleş, “Teşvik ve desteklerin belki de en çok ilgi göreni hiç kuşkusuz İşbaşı Eğitim Programı’dır.

Program İŞKUR’a kayıtlı işsizlerin mesleki deneyim edinmelerini ve teorik eğitimini aldıkları mesleklerde uygulamayı görmelerini, çalışma ortamına uyum sağlayarak istihdam edilmelerini amaçlamaktadır. İşbaşı Eğitim Programları İşsizlerin mesleki yeterliklerini geliştirebilecekleri ve tecrübe edinecekleri, işverenlerin de herhangi bir maliyete katlanmadan işgücü temin edebilecekleri bir programdır. Programa katılmak isteyenler işbaşı eğitimi yapacağı işyerini kendileri bulabileceği gibi Kurumumuzdan da kendilerine işyeri bulunmasını talep edebilirler. Ayrıca işverenler de istedikleri vasıftaki katılımcı adayını kendileri bulabilecekleri gibi kendilerine katılımcı adayı bulunmasını İŞKUR’dan da talep edebilirler” dedi.

EN AZ YÜZDE  50 İSTİHDAM TAAHHÜDÜ GEREKİYOR

Keleş, konuşmasının devamında şu ifadelere yer verdi: “En az 2 sigortalı çalışanı olan işverenlerin yararlanabildiği program kapsamında çalışan sayınızın yüzde  30’una kadar katılımcı talep edebilirsiniz. Programdan yararlanmak için en az yüzde  50 istihdam taahhüdü verme ve katılımcıları en az program süresi kadar istihdam etme zorunluluğu bulunmaktadır. İşbaşı Eğitim Programı; bilişim ve imalat sektörlerindeki işyeri ve mesleklerde en fazla 6 ay, diğer sektörlerde ise en fazla 3 ay olarak uygulanmaktadır. Siber güvenlik, bulut bilişim, oyun geliştirme uzmanı ve kodlama gibi çağımızın ve geleceğin meslekleri olarak görülen alanlarda düzenlenecek olan işbaşı eğitim programlarına katılan 18-29 yaş arası gençler için işbaşı eğitim programlarının süresi 9 ay uygulanacaktır. Ayrıca, Kurumumuz ile Basın Kuruluşları arasında basın ile ilgili mesleklerde düzenlenen işbaşı eğitim programları 9 aya kadar uygulanacaktır. Program günde en az 5 en fazla 8 saat olmak üzere ve haftada 6 günü aşmamak kaydıyla haftalık 45 saati geçmeyecek şekilde planlanabilir.  Program süresince katılımcı zaruri gideri (günlük 77,70 TL, öğrenciler için 58,27 TL, işsizlik ödeneği alanlar için 38,85 TL) ve kısa vadeli sigorta prim giderleri İŞKUR tarafından karşılanmaktadır. Geleceğin meslekleri olarak belirlenecek mesleklerde düzenlenen programlarda katılımcılara 85 TL zaruri gider ödenecektir.  Bu şekilde katılımcıyı işin başında görme imkânı bularak kendi ihtiyacınıza göre yetiştirebilir ve daha sonra istihdam ederek ‘Teşvikler’ kısmında yer alan teşviklerden faydalanabilirsiniz. Programa katılmak isteyen iş arayan ve işverenlerimiz Konya Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü ile hizmet merkezlerine istenildiği zaman başvuru yaparak iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanarak programa katılabilirler.”

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

İlçeler Haberleri