İşkur’dan Çanakkale Şehitlerini Anma Etkinliği

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Malatya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Çanakkale ruhunun yaşatılması amacıyla anma etkinliği düzenledi.İŞKUR İl Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen anma etki...

Çanakkale Şehitlerini Anma Günü dolayısıyla Malatya Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR), Çanakkale ruhunun yaşatılması amacıyla anma etkinliği düzenledi.

İŞKUR İl Müdürlüğü yemekhanesinde düzenlenen anma etkinliğinde personele, ekmek ile hoşaf ikram edildi. Etkinlikte konuşan İŞKUR İl Müdürü Vahap Toman, Çanakkale’de savaşan Mehmetçiğin yokluk içinde büyük bir kahramanlık destanı yazdığını ifade etti. Toman, “Atalarımıza bize vatanı bıraktıkları için minnettarız. Sonuna kadar kollamak ve korumak bizim görevimiz. İşte bugün de bizim yemeğimiz şekersiz üzüm hoşafı ve ekmek. Şehitlerimizi minnet ve şükranla anıyoruz. Yüce milletimizin Çanakkale Zaferini kutluyorum. Milletimizin bekası, huzur ve esenliği için şehadet mertebesine erişmiş tüm vatan evlatlarını saygı, şükran ve rahmetle anıyoruz. Yüksek vatan sevgisi, millet aşkı ve bağımsızlık heyecanının zirveye ulaşarak şehitlikle taçlandırıldığı bu savaşlarla, büyük Türk milleti, vatanın ve milletin bütünlüğü ve bağımsızlığı için neleri göze alabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Çanakkale Savaşları ve Zaferi, sıradan bir askeri müdahale ve mücadele değildir. Yüce milletimizin vatanına, mukaddesatına velhasıl bütün değerlerine yönelmiş olan tehdidin sabır sınırlarını zorladığı bu yıllarda da, büyük Türk milletinin gösterdiği yüksek fedakarlığın ve kahramanlığın abidesi olmuştur. Bugün milli birlik ve beraberliğimize musallat olan bölücü faaliyetlerle mücadele, milletin bekası ve esenliği uğruna şehadet şerbeti içen veya bu kutlu mücadelede gazi olan kahramanlarımızı onurla ve gururla anıyor, en derin hürmetlerimizi, minnet ve şükranlarımızı sunuyor, Cenab-ı Allah’tan rahmet diliyoruz” diye konuştu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri