İşkur: İstanbul Açık İşte Açık Ara Önde

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre işverenler vasıf gerektirmeyen mesleklerde daha fazla eleman arıyor.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) verilerine göre işverenler vasıf gerektirmeyen mesleklerde daha fazla eleman arıyor. İŞKUR Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2 bin 957 meslekte toplam 1 milyon 250 bin 497 kişilik açık iş olduğunu söyledi. Yazıcı, açık işte 306 bin 104 kişiyle İstanbul’un açık ara önde olduğunu ifade etti.

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, kurumun 2013 Ocak-Ekim dönemi verileriyle ilgili yaptığı açıklamada yılın en çok aranan meslekleri ve açık iş sayılarıyla ilgili bilgi verdi. 2 bin 957 meslekte toplam 1 milyon 250 bin 497 kişilik açık iş olduğunu aktaran Yazıcı, en fazla açık iş talebinin ise 374 bin 916 kişiyle ‘beden işçisi (genel)’ mesleğinde olduğunu söyledi. En çok eleman talep edilen ilk 10 mesleği de açıklayan Yazıcı, “Beden işçisi (genel) mesleğini sırayla temizlik görevlisi, satış danışmanı, beden işçisi(temizlik), güvenlik görevlisi, makineci(dikiş), garson (servis elemanı) ve büro memuru(genel) en çok aranan meslekler arasında yer alıyor.” dedi.

EN AZ AÇIK İŞ HAKKARİ VE TUNCELİ'DE

İllere göre açık iş sayılarında İstanbul’un diğer illere göre açık ara önde olduğunu bildiren Yazıcı, 306 bin 104 kişiyle birinci sırada yer alan İstanbul’u 79 bin 994 kişiyle İzmir ve 55 bin 406 kişiyle Ankara’nın izlediğine işaret etti. Nusret Yazıcı, “Ankara’yı sırayla Antalya, Bursa, Kocaeli, Adana, Tekirdağ, Mersin ve Sakarya illeri izliyor. En az açık iş talebi olan illerimiz ise 564 kişiyle Hakkari, 710 kişiyle Tunceli, 914 kişiyle Ardahan.” diye konuştu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri