İşkur İl Müdürü Bulut: İşsizler İş Beğenmiyor

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, kurum olarak işsizliğin üzerine kararlılıkla gittiklerini, ancak işsizlerin iş beğenmediğini söyledi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, kurum olarak işsizliğin üzerine kararlılıkla gittiklerini, ancak işsizlerin iş beğenmediğini söyledi.

İŞKUR Müdürü Bulut, Cihan Haber Ajansı'na (CİHAN) yaptığı açıklamada, işverenlerin çok şikayet ettiği nitelikli eleman sorununu aşmak için ise atılan adımların devam ettiğini belirtti. Bulut, iki işçi çalıştıran işyerlerine üçüncüsünü İŞKUR’un temin ettiğini ve bu kişinin, aylık asgari ücrete denk gelecek şekilde günlük 25 lira cep harçlığını yanı sıra sigortasını İşsizlik Fonu'ndan karşıladıklarını hatırlatarak, "Bu program ile 6 ay sonunda işveren memnun kalırsa bu kişiyi çalıştırmaya devam edecektir." dedi.

İşsizlikle mücadelede önemli mesafe alındığına değinen Bulut, Türkiye'nin istihdamla ilgili en önemli sorunu, işverenin istediği nitelikte eleman bulunamaması ve işsizin iş beğenmemesi olduğunu aktardı. Bu çerçevede, İŞKUR’un nitelikli eleman sorununu çözmek için işbaşı eğitimi olarak ifade edilen staj programlarına ağırlık verdiği üzerinde duran Bulut, "Buna göre iki işçi çalıştıran işyerlerine üçüncü işçi İŞKUR tarafından verilecek. Kapsamı genişletilen bu program ile meslekî eğitimde yeni bir dönem de başlatılmış oldu. Bu program ile işsizlerin pratik yaparak meslek sahibi olması amaçlanıyor." şeklinde konuştu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri