İşkur, 40 Üniversiteye Daha İrtibat Noktası Açacak

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2014 yılında 40 üniversitede daha irtibat noktası açarak öğrencilere danışmanlık hizmeti vereceklerini söyledi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) Genel Müdürü Nusret Yazıcı, 2014 yılında 40 üniversitede daha irtibat noktası açarak öğrencilere danışmanlık hizmeti vereceklerini söyledi.

İŞKUR Genel Müdürü Yazıcı, yaptığı yazılı açıklamada 57 üniversitenin ardından 40 üniversiteye de irtibat noktası açacaklarını duyurdu. 2013'te şubattan itibaren 42 ildeki 57 üniversitede irtibat noktası açtıklarını, bu sene de 40 üniversitede daha irtibat noktası açarak tüm üniversite öğrencilerine ulaşmayı hedeflediklerini söyledi. Öğrencilere doğrudan danışmanlık hizmeti verdiklerini kaydeden Yazıcı, “Üniversitelerle işbirliği yaparak irtibat noktaları açıyoruz. Bu noktalarda öğrencilere yüz yüze danışmanlık hizmeti veriyoruz. Kurumumuzun faaliyetleri, iş arama becerileri, mülakat ve görüşme teknikleri ile özgeçmiş hazırlama konularında onlara yardımcı oluyoruz." diye konuştu.

İrtibat noktalarında 81 il müdürlüğü ve hizmet merkezlerindeki iş ve meslek danışmanlarının görev yaptığını kaydeden Yazıcı, üniversitelerin kariyer merkezleriyle koordineli çalıştıklarını ve artık sadece devlet üniversitelerinde değil aynı zamanda vakıf üniversitelerinde de irtibat noktaları açılabilmesi için görüşmelere başlandığını ifade etti.
CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri