İşkence Göre Mülteci Hapiste

Kuzey Ren-Vestfalya’nın (KRV) Burbach kasabasında güvenlik memurunun şiddetine maruz kalan mültecinin bir kuyumcuyu soymaya çalışırken yakalandığı ortaya çıktı. Nezarethanede tutulan mültecinin mayıs ayından beri mahpus olduğu ve önümüzdeki...

Kuzey Ren-Vestfalya’nın (KRV) Burbach kasabasında güvenlik memurunun şiddetine maruz kalan mültecinin bir kuyumcuyu soymaya çalışırken yakalandığı ortaya çıktı. Nezarethanede tutulan mültecinin mayıs ayından beri mahpus olduğu ve önümüzdeki günlerde de hakim karşısına çıkarılacağı belirtildi.

KRV muhalefet partileri ise işkence olayının peşini bırakmama kararında. KRV muhalefetinden Hıristiyan Demokrat Birlik (CDU) ve Hür Demokrat Parti (FDP) mülteci kampından gelen olumsuz bilgilere rağmen müdahale edilmediği gerekçesiyle baskıyı artırırken, eyalet başbakanı Hannelore Kraft'ın mülteciler zirvesini şov olarak niteledi. Aynı gerekçeyle çarşamba günü konunun KRV Meclisi genel kurulunda görüşülmesi için CDU ve Korsanlar da dilekçe verdi. Çarşamba günkü meclis görüşmesi uzmanların görüşüne göre Jäger için sıkıntılı günler anlamına geliyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yerel Haberleri