İşitme engelliler şampiyonluğu kaçırdı

İşitme Engelliler futbol Türkiye şampiyonası sona erdi ve finallerde en çok şans tanınan Konya takımı, finalde İstanbul Aksaraya penaltı atışları sonucu şanssız bir şekilde 4-2 yenilerek Türkiye ikincisi oldu.
Ligde, A grubunda mücadele eden ve sezonu birinci sırada bitiren yeşil-siyahlılar, Nevşehir’de yapılan final grubu maçlarında oldukça başarılı bir performans gösterdi.  Temsilcimiz, Nevşehir’de;  Rize, Adana ve İstanbul ile birlikte yer alırken, A grubu ise Ankara, Niğde, Kocaeli ve Diyarbakır takımlarından oluştu.  
Şampiyonada ilk gün Rize İşitme Engelliler takımını 4-1 yenen Konya, ikinci gün Anada temsilcisini 9-1 mağlup ederek gözünü finale dikti. Temsilcimiz, gruptaki üçüncü maçında ise İstanbul Aksaray’ı 5-1 yenerek gruptan birinci olarak çıktı. Konya İşitime Engelliler futbol takımı, yarı finalde ise Kocaeli’ni 5-2 yenerek adını finale yazdırdı. Yeşil-siyahlılar, dün finalde, yarı finalde Diyarbakır’ı 2-1 yenen İstanbul Aksaray ile karşı karşıya geldi.
Konya ile İstanbul Aksar8ayş arasında yapılana maçın normal süresi ve uzatma dakikaları 0-0 bitince seri penaltı atışlarına geçildi.. Penaltılarda İstanbul 5 atıştan 4’ünü gol yaparken, Konya İşitme Engelliler futbol takımında ise Melih ve Emrullah topu filelere göndermesine karşın Mustafa ve Soner topu direğe nişanlayınca maçta 4-2 İstanbul’un galibiyetiyle sona erdi. Bu sonuçla İstanbul Aksaray Türkiye şampiyonu olurken, Konya İşitme Engelliler futbola takımı ise ikinci sırada yer aldı. Konya dünkü maçta şu 11 ile mücadele etti: Ömer, Hasan, M. Doğan, Seyit, Emrullah, Yusuf, Seyfettin, Mustafa, M. Yavuz, Soner, Melih.
 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri