“İsim değişebilir”

Konya Valisi Muammer Erol, Rumi Çocuk Oyunları’nda yaşanması muhtemel isim değişikliğinin tartışılabileceğini söylerken, yeni stadyumun gelecek sezona yetişeceği noktasında şüphe olmadığını ifade etti

Konya Valisi Muammer Erol, dün Merhaba Gazetesi Yazı İşleri Masası’na katıldı. Erol gerçekleştirilen programda spor servisinin de sorularını yanıtladı.

“KATKI OLURSA, DAHA DA GÜZEL OLUR”

Spor Yazı İşleri Müdürü Recep Çınar’ın Rumi Çocuk Oyunları  hakkındaki sorusuna Vali Erol, “Genel müdürümüzün ciddi bir katkısı var. Onun da katkıları ile daha iyi bir organizasyon olacak. Gençlik Hizmetleri ve spor İl Müdürümüz ve ekip arkadaşları gerekli çalışmaları yapıyorlar. Şehir olarak buna ne katkı sağlanabilir? Daha azla katkılar sağlanırsa sponsorluk anlamında daha güzel işler yapılır. Ama olur mu? Umarız ki olacaktır.” şeklinde cevap verdi.

“İSİM DEĞİŞİKLİĞİ TARTIŞILABİLİR”

Vali Muammer Erol, oyunlarının ismini değişip değişmeyeceği noktasındaki soruya cevaı ise, “Adını böyle koymuşlar. Onun adını sorgulamak ve değiştirmekle ilgili olarak bir şey yapılabilir mi bilmiyorum. Hz. Mevlana’nın ülkemizde dışında bilinirliği “Rumi” ismiyle. Bu anlamda bu isimle oyunlar lanse edilmeye çalışıldı. Bu nedenle tercih edilmiştir. Elbette yine de isim konusu tartışılabilir.” oldu.  

“YETİŞECEĞİ NOKTASINDA ŞÜPHE YOK”

Spor Servisi Muhabirlerinden Nihat Erdoğan’ın yeni Konya stadyumu hakkındaki sorusuna ise Erol, “Önümüzdeki sezona yetişeceği noktasında Konya Büyükşehir Belediyesi’nin bir tereddüdü yok. Çalışmalar devam ediyor. Yüklenici firmada bir sıkıntı oldu o da değiştirildi. Benimde görebildiğim kadarıyla çalışmalar hızlı bir şekilde devam ediyor. 4 tane kula vinçle seri bir şekilde çalışıyorlar. İnşallah kısa bir zaman içerisinde sonuçlanır. Ama yeni sezona yetişmeyle ilgili bir endişe yok. Umarım öyle de olur.” diye cevap verdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Konya Spor Haberleri