Işıklı havuzun yan tarafı harabe!

Konya Büyükşehir Belediyesi, Kültürpark içindeki havuza Konya’da ilk kez müzik ritmine göre su ve ışık oyunları yapabilen sistem kurdu.
Yapılan düzenlemelerle şehrin çekim merkezlerinden biri haline gelen Kültürpark, su gösterilerinin yapıldığı havuzla ayrı bir güzelliğe kavuştu. Müziğin ritmine göre hareketleri programlanan sistemde, farklı bir görsellik sunulurken kullanılan ışıklar ise bu ortamı destekleyen renklerle izleyenlerin ilgisini çekiyor. Müzik ritmine göre suların şekil değiştirdiği sistemde 10 metreye 40 metre ebatlarında açılabilen su perdesi sayesinde projeksiyon cihazı ile görüntü izleme imkanı da bulunuyor. Sistemde 574 adet led lamba, 474 adet fıskiye ile havuzu besleyen 64 adet su pompası bulunuyor.
Öte yandan ışıklı-müzikli havuz sistemi, Kültürpark’ın hemen yanı başındaki harabe halindeki alanları akıllara getirdi. Şehir merkezinin en değerli bölümlerinden biri mezbeleliğe dönüştürülürken, Büyükşehir Belediyesi’nin ışık oyunlarıyla vakit kaybetmesi ‘makyaj belediyeciliği’nin son örneği olarak yorumlanıyor. Belediye yöneticilerinin şehrin gerçek sorunlarıyla ilgilenerek çözüm üretmesi, temel sorunlara derman olmayan ‘süs işleriyle vakit kaybetmemesi’ ve iddialı projelerle gündeme gelmesi bekleniyor. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Konya Spor Haberleri