İsmail Fındık ömrünü ‘Milli Görüş’ davasına adadı

Milli Görüş emektarlarından İsmail Fındık, geçirdiği rahatsızlık sonucu 78 yaşında vefat etti.

Milli Görüş emektarlarından İsmail Fındık, hayatını kaybetti. Merhum Fındık’ın cenazesi dün öğleyin kılınan namazın ardından Tömek Köy Mezarlığı’na defnedildi.

Merhum İsmail Fındık’ın cenazesine Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan, Karatay Belediyesi Eski Başkanı Mehmet Şen, AK Parti Konya İl Başkanı Hasan Angı, DEVA Partisi Konya İl Başkanı Seyit Karaca, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdüssettar Yarar, Konya Eski İl Müftüsü Ali Poçanoğlu, yakınları akrabaları ve sevenleri katıldı. İsmail Fındık 4 evlat sahibiydi.

İSMAİL ABİ DAVASINA HİZMETTE HİÇ GERİ DURMAZDI

Merhum İsmail Fındık’ın dava arkadaşları görüşlerini Merhaba Gazetesi’ne anlattı.

Merhum İsmail Fındık’ın hem canıyla hem malıyla davasına hizmet ettiğini belirten Saadet Partisi Yüksek İstişare Kulu (YİK) Üyesi Lütfi Yalman, şunları söyledi: “İsmail abimiz ömrü boyunca davasına hizmet etti. Bu dava hizmette hiçbir zaman geri durmadı.

Uzun yıllar kendisi ile birlikte çalıştık. Merhum İsmail abi istikametten hiç ayrılmayan samimi bir Müslümandı. Rabbim yapmış olduğu hizmetleri kabul etsin Allah rahmet eylesin.”

HAYAT DOLU BİR İNSANDI

Merhumu çocukluk yıllarından tanıdığını ve hayat dolu bir kişilik olduğunu belirten Saadet Partisi Konya İl Başkanı Hüseyin Saydam, “İsmail Fındık amcamız uzun yıllardır Milli Görüş teşkilatları içerisinde büyük hizmetleri olan bir ağabeyimiz. Kendisini bu davaya çok büyük hizmetleri oldu. Hem kendisi hem ailesi bu davanın ileriye gitmesi çini çok büyük çaba sarf ettiler. Birçok kademe de görevler aldı. Üzerinde bulunan vazifeleri her zaman en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştı. Bende kendini çocukluğumdan beri tanıyorum. Hakikaten hayıt dolu, şen şakrak güleç yüzlü bir insandı. Kimseyi kırmamaya çalışırdı. Bizler her nokta hem iyiliğine hem Müslümanlığına şahitlik ederiz. Uzun yıllar geçirdiği rahatsızlık sebebiyle acılar çekti bu dünya da çektiği acılar ahirette kendisine kefaret olur diye dua ediyoruz. Rabbim İsmail amcamıza rahmet etsin cennetinde Erbakan hocamız komşu etsin. İnşallah müminler arasında yer alır. Tekrardan merhuma Allah’tan rahmet diliyor ailesine de sabırlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

40 YIL BU DAVAYA HİZMET ETTİK

Merhum İsmail Fındık ile uzun yıllar beraber Milli Görüş camiasına hizmet ettiğini dile getiren Konya Büyükşehir Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkafa, “İsmail kardeşim benim çok sevdiğim değer verdiğim çok kıymetli değerli bir insandı. Kendisi ile hukukumuz Refah Partisi il yönetim kurulu üyeliğine kadar dayanıyor. Birlikte ilçe başkanlığı yaptık. Refah Partisi ilk kurulduğu zaman, Konya Büyükşehir olduğu zaman Ben Karatay ilçe başkanlığı görevini yürütüyordum İsmail abi de Meram ilçe başkanlığı görevini yürütüyordu.

O günden bu yana siyasi faaliyetlerimizi hep beraber yürüttük. Her zaman bu büyük hayırlı faaliyeti canla başla yapmış kimse idi İsmail abi. Davasına hizmet etmekte hiç geri durmazdı. Her zaman göreve talip olan, aldığı görevi de en iyi şekilde yerine getiren sağlam bir Müslümandı. Ömrünün son zamanlarında bir hastalıkla imtihan oldu Rabbim hastalığını günahlarına kefaret kılsın. Allah rahmet eylesin makamı cennet olsun inşallah” diye konuştu.

İSMAİL ABİ SAĞLAM BİR İRADEYLE DAVASINA HİZMET ETTİ

Meram Belediyesi Eski Başkanı Mustafa Özkan, İsmail Fındık ile 35 yıllık bir dostluğu olduğunu anlatarak, şunları ifade etti: “İsmail abi ili 35 yıldır tanışıyoruz. Birlikte teşkilatlarda görev yaptık. İsmail abi her zaman sağlam bir irade ile davasına hizmet eden güzel bir Müslümandı Allah kendisinden razı olsun. Uzun yıllar hastalığı ile imtihan oldu. İsmail abinin hastalığı sürecinde yengemiz hem İsmail abi ile ilgilendi hem teşkilatlarda görev aldı. Bu hakikaten büyük vefa örneğidir kendisinden Allah razı olsun rabbim cennetinde bizleri beraber eylesin.”

İSMAİL ABİ OK GİBİ DOĞRU BİR İNSANDI

Merhum İsmail Fındık’ın ok gibi doğru bir kişiliği olduğunu kaydeden Saadet Partisi Selçuklu İlçe Başkan Yardımcısı Tevfik Kılınç, “İsmail ağabey ile 1983 yılında Refah Partinin kuruluşunda tanıştık vefatına kadar sürekli görüşürdük. Yıllarca beraber davamıza hizmet ettik. İsmail abi hayat dolu neşeli bir insandı. Düşündüğünün hemen sesli söylerdi. Düşüncelerini eğip bükmeden doğrusunu bildiğini hemen söylerdi ok gibi dosdoğru bir insandı. Rabbim kendisine rahmet eylesin davasına hizmet etmekte çok gayretli çok çalışkan bir insandı. Hakkın hâkim olması için ömrünün sonun kadar davasına hizmet etti. Bu davaya ailesi ile canıyla malıyla hizmet etti. Ömrünün sonuna kadar davasına sahip çıktı. Allah rahmet etsin cennetiyle müjdelesin” ifadelerini kullandı.

Merhaba Gazetesi olarak Merhum İsmail Fındık’a Allah’tan rahmet, sevenlerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz.

SAİT ÇELİK

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (3)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Gündem Haberleri