Işık nakille geldi

Her iki gözünde de yaklaşık yüzde 95 görme kaybı oluşan 62 yaşındaki Elmas Sezgin ve 58 yaşındaki kardeşi Emsal Ilgın sol gözüne yapılan kornea nakli ile yeniden ışığa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor.
Doğuştan gelen kornea hastalığı nedeniyle Elmas Sezgin (62) 40 yıldır, kardeşi Emsal Ilgın ise 20 yıldır görme yeteneğini büyük oranda kaybetti. 
Elmas Sezgin'in, kornea bankasına başvurduğu Konya Numune Hastanesinde önce sol, bir süre sonrada sağ gözü kornea nakli ile tekrar görmeye başladı. 
Kardeşi Emsal Ilgın'ın da sağ gözüne Ankara'da, sol gözüne de yine Konya Numune Hastanesinde kornea nakli yapıldı. 
Elmas Sezgin 40, Emsal Ilgın ise yaklaşık 20 yıl sonra tekrar ışığa kavuşmanın mutluluğunu yaşıyor. 
DÜNYASI 40 YIL SONRA TEKRAR RENKLENDİ
3 çocuk, 4 torun sahibi olan Elmas Sezgin yaptığı açıklamada, kornea tabakasındaki bozulma nedeniyle kendisi ve kardeşinin genç yaşlardayken ilk başlarda görme yeteneklerini büyük oranda kaybettiklerini, ilerleyen dönemlerde ise bu oranın artarak neredeyse hiç görememeye başladıklarını söyledi. 
Hayatlarının sıkıntılar içinde sürdüğünü, insanın yeryüzündeki güzellikleri gördükten sonra karanlıkta kalmasının çok korkunç bir şey olduğuna dikkati çeken Sezgin, bütün her işlerini yardım alarak yapmak zorunda kaldıklarını ve sürekli birilerine bağımlı olduklarını kaydetti. 
Ailesinin yardımıyla geldiği Konya Numune Hastanesinde gözde gerçekleştirilecek bir kaç operasyon sonrası kornea nakliyle görebileceğini öğrendiğinde bu duruma çok sevindiğini anlatan Sezgin, hemen hastanenin kornea bankasına kardeşiyle birlikte nakil için başvurduklarını bildirdi. 
Uygun korneanın bulunmasıyla da önce kendisinin her iki gözüne, sonrada sağ gözü daha önce yapılan operasyonla gören kardeşinin sol gözüne kornea nakli yapıldığını dile getiren Sezgin, şimdi kendisinin de kardeşi Emsal'in de dünyanın en mutlu insanı olduğunu ifade etti. 
Sezgin, hayatla arasındaki sis perdesinin nakille birden ışığa döndüğünü belirterek, ''Yardım alarak geldiğim hastaneden kimseden destek almadan çıktım. Artık hayata eskisi gibi bakabiliyorum. 40 yıl sonra dünyam tekrar renklendi. Görmek çok büyük bir lütufmuş. Doyasıya sevip koklamak, görmek istediğim torunlarımla hasret giderdim' diye konuştu. 
Emsal Ilgın ise, insanların bazı şeyleri kaybetmeden değerini anlamaları gerektiğini, artık tamamen karanlıktan aydınlığa çıktığını aktardı. 
KORNEA BANKASI MÜDÜRÜ
Konya Numune Hastanesi Kornea Bankası Tıbbi Müdürü Opr. Dr. Fethi Energin, her iki kardeşte de doğuştan gelen kornea hastalığının bulunduğunu bildirdi. 
15'li yaşlardan itibaren hastalığı bağlı ortaya çıkan öndeki korneadaki lekelerin zamanla büyüdüğünü ve korneanın tamamını kapatarak görme kaybına neden olduğunu vurgulayan Energin, ''Bu durumun tek çaresi kornea naklidir. Bu her iki hastada başarılı geçen kornea nakliyle tekrar görme yetisine kavuştu'' dedi. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Yaşam Haberleri