Işık, antik Savatra kazılarını anlattı

Konya Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği Selçuklu Salı Sohbetlerinde bu hafta Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İlker Işık Antik Savatra kentinde sürdürülen kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi.

Konya Aydınlar Ocağı’nın düzenlediği Selçuklu Salı Sohbetlerinde bu hafta Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. İlker Işık Antik Savatra kentinde sürdürülen kazı çalışmaları hakkında bilgiler verdi. İl Halk Kütüphanesi Salonundaki programda fotoğraf sanatçısı Hasan Karaca da Konya’da ve diğer şehirlere seyahatlerinde çektiği fotoğraflardan hazırladığı bir sunum yaptı.

Savatra Antik Kenti Kazı Başkanı Dr. İlker Işık sürdürülen çalışmaları da gösteren fotoğraflar eşliğinde bilgiler verdi. Karatay’a bağlı Yağlıbayat mahallesinde bulunan Antik Savatra Garnizon Kentine dair turistik destinasyon programının yapıldığına dikkat çeken Işık, “Konya merkeze yaklaşık altmış kilometre mesafede Yağlıbayat’ın içinde olan kazı bölgesinde 2021 yılında çalışmalara başladık. Üç ay bölgede kaldığım günler oldu, hatta ayağım kırıldı” dedi.

Kazılarda Konya tarihine dair çok önemli eserler bulunduğuna dikkat çeken Işık, “Çalışmalar beş kilometrelik bir alanı kapsıyor. Kadim bir şehir ve şu anda bizi beş bin yıl geriye götürdü. Anadolu'nun en geniş en derin su kuyuları burada bulunuyor. Bozdağ’ın yamaçlarındadır ve Konya'yı doğudan gelen saldırılara karşı koruyabilecek bir sınır organizasyon bölgesi olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Program sonunda Aydınlar Ocağı Başkanı Dr. Mustafa Güçlü, verdiği bilgiler için Dr. İlker Işık’a teşekkür ederek kitap hediye etti.

MUSTAFA ÜNÜVAR

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri