Işid'le Mücadele Bahanesiyle Pkk'ya Adam Topluyorlar

Terör örgütü PKK’ya bağlı özel yetiştirilmiş militanların, terör örgütü IŞİD’le mücadele bahanesiyle Almanya’da özellikle genç erkekleri ağına düşürdüğü öne sürüldü. Gençlerin ilk önce Hollanda ve Belçika’ya götürerek...

Terör örgütü PKK’ya bağlı özel yetiştirilmiş militanların, terör örgütü IŞİD’le mücadele bahanesiyle Almanya’da özellikle genç erkekleri ağına düşürdüğü öne sürüldü. Gençlerin ilk önce Hollanda ve Belçika’ya götürerek ideolojik eğitim kamplarına aldığı, buradan ise Suriye’ye savaşmaya götürdüğü ifade edildi.

PKK’nın Almanya’daki faaliyetleri ile ilgili çarpıcı detaylar ortaya koyan Der Spiegel dergisi, Alman istihbarat çevrelerine dayandırdığı haberinde, “PKK’nın bugüne kadar yaklaşık 50 kadın ve erkeği IŞİD’e karşı savaşmak için Suriye’ye götürdüğünü” belirtti.

Özel eğitimli PKK militanlarının asker kazanma çabalarının devam ettiğini kaydeden dergi şunları kaydetti: “Türkiye’ye kendi savaşları için savaşçılar arıyorlar. Özel yetiştirilmiş elemanları özellikle genç erkeklere yöneliyorlar. Macera, idealizm ve vatan sevgisi duyguları ile oltalarına düşürüyorlar. Alman güvenlik birimleri yetkilileri bugüne kadar Selefilerde görülen bir durumla karşı karşıya olunduğunu tahmin ediyorlar. Sayıları gittikçe artan genç Kürtler PKK saflarında yer almaya, Suriye’ye iç savaşa katılmaya gidiyorlar. Bugüne kadar yaklaşık 50 kişinin gittiği tahmin ediliyor. Almanya’da on yıllardır katı kurallarla örgütlü PKK’nın elle tutulamayan bir örgütlenmesi var.”

"ALMANYA'YA DİNLENMEYE GELİYORLAR"

Almanya’da yaklaşık 13 bin potansiyel militanın yaşadığının ve örgütün ülkeyi ‘SAHA’ ismiyle ‘kuzey, orta, güney bir ve güney iki’ olmak üzere dört parçaya ayırdığının hatırlatıldığı haberde, Suriye’den Almanya’ya geri dönenlerle ilgili olarak “PKK savaşçıları Almanya’ya dinlenmeye geliyorlar. Selefiler Almanya sınırına geldiklerinde ise ‘potansiyel suikastçı’ olarak kabul ediliyorlar.” ifadeleri dikkat çekti.

Alman istihbarat birimlerinin PKK militanlarının ülkeden çıkışlarını engellemenin IŞİD’e katılanlara göre daha zor olduğunu belirttiklerini söyleyen dergide, “PKK’nın, IŞİD militanlarının yaptıkları gibi sosyal medya üzerinden eylemlerini gösteren içerikler paylaşmadığı, faaliyetlerini gizli yürüttüğü için militanlarını diğer seyahat eden normal yolculardan ayırt etmenin neredeyse imkansız olduğu” savunuldu.

Suriye’de Kürtlere yönelik muhtemel şiddet eylemlerinin PKK tarafından Almanya’ya kitlesel eylem tepkileri olarak taşınabileceği uyarısının da kaleme alındığı haberde, Türk ve ABD kurumlarının militan eylemlerin hedefi haline gelebileceği uyarısında da bulunuldu. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri