'Işid'ın Elinde Esir Olan Anne Ve Babamız İçin Hıçkıra Hıçkıra Ağlıyoruz'

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Ezidi kampında yaşam mücadelesi veren 16 yaşındaki Ezidi Neyca Necim, kendisinden küçük 2 kardeşiyle beraber hayata tutunmaya çalıştıklarını ve her gece IŞİD'in elinde esir olan anne ve babaları için...

Şırnak’ın Silopi ilçesinde bulunan Ezidi kampında yaşam mücadelesi veren 16 yaşındaki Ezidi Neyca Necim, kendisinden küçük 2 kardeşiyle beraber hayata tutunmaya çalıştıklarını ve her gece IŞİD'in elinde esir olan anne ve babaları için hıçkıra hıçkıra ağladıklarını ifade etti.

IŞİD'ın Kuzey Irak’ın Sincar (Şengal) bölgesine saldırmasından sonra topraklarını terk etmek zorunda kalan Ezidiler, Türkiye’ye sığındı. Türkiye’nin Güneydoğu Bölgesi'nde birçok ilde Ezidiler için kamplar kuruldu. Kampta yaşayan her bir Ezidi’nin farklı bir yaşam hikayesi varken, en çok insanların yüreklerini dağlayan hikaye ise anne ve babasını kaybedip gurbet yollarına düşen küçük kız çocukların ki. Silopi’nin Ezidi kampında kalan 16 yaşındaki Neyca Necim de bunlardan sadece biri. Neyca kendisinden küçük kardeşleri Nimet (9) ve Hasan (6) ile kampta zor da olsa yaşam mücadelesi veriyor. Neyca'nın, anne ve babası IŞİD’in elinde esir. Neyca’yı Irak’tan Türkiye’ye dayısı getirmiş. Dayılarında kalan Neyca ve kardeşleri, anne ve babalarını o kadar özlemişler ki; onlar için her gece hıçkıra hıçkıra ağladıklarını söylüyor. Neyca ayrıca küçük kardeşi Hasan’ın gözlerine uyku girmediğini ve onu teselli etmekte çok zorlandığını da dile getiriyor.

"BİZİM TEK İSTEĞİMİZ ANNE VE BABAMIZA KAVUŞMAK"

Kampın bahçesinde 2 kardeşiyle beraber oyun oynayarak özlemlerini unutturmaya çalışan Neyca Necim, “IŞİD’in köyümüze saldırıları sırasında anne ve babam esir düştü. Şuanda neredeler ne yapıyorlar, bilemiyoruz. Biz onları görmek istiyoruz, kavuşmak istiyoruz. İki kardeşim özellikle küçük kardeşim, her gece onlar için ağlıyor. Geceleri uyuyamıyor, ikide bir uyanıyor. Bizim tek isteğimiz anne ve babamıza kavuşmak. Onların serbest bırakılmasını istiyoruz. Bizi buraya, dayım getirdi. Biz madem ki buraya gelmişiz, bari bizi Midyat’taki kampa götürsünler. Burada hayat koşulları zorlaşıyor. Kış geldi, havalar soğudu. Kardeşlerim üşüyor burada yapamıyoruz.” dedi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri