Işid'ın Bıraktığı Tır Şoförleri, Maddi Kayıplarının Telafi Edilmesini İstiyor

Musul'un işgali sonrası IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra serbest bırakılan Türk TIR şoförleri, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet tarafından verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, IŞİD tarafından el konulan TIR'larını...

Musul'un işgali sonrası IŞİD tarafından rehin alındıktan sonra serbest bırakılan Türk TIR şoförleri, başta Recep Tayyip Erdoğan olmak üzere devlet tarafından verilen sözlerin tutulmadığını belirterek, IŞİD tarafından el konulan TIR'larını geri istedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Gaziantep ziyaretini haber alan Şanlıurfalı TIR şoförleri, yaşadıkları mağduriyeti dile getirmek için Gaziantep'e geldiklerini söyledi. 4 aydır çalışamadıklarını belirten şoförler, TIR'larının hala IŞİD'in elinde olduğunu ifade ederek, verilen sözlerin yerine getirilmediğine dikkat çekti. Serbest bırakıldıkları dönemde başbakan olan Recep Tayyip Erdoğan'dan maddi kayıplarının giderileceği sözünü aldıklarını belirten Müslüm Görmez isimli şoför, “4 ay önce Urfa mitinginde şimdiki cumhurbaşkanımız ile görüşmüştük. Maddi kaybın giderilebileceğini söylemişti. Bize hala maddi olarak bir kaynak gelmedi, mağduruz. Cumhurbaşkanımızdan bu mağduriyetimizin giderilmesini istiyoruz. 28 araçtan sadece 9 tanesi şahsi araçtı. Bizim durumumuz zor, bunu daha önce gelip Ankara'da belirtmiştik. 4 aydır çalışmıyoruz.” diyerek yardım istedi.

Ömer Bozyel isimli TIR şoförü ise, “TIR'ımız Musul'da rehin alındı. Ankara'daki yetkililer TIR'larımızın getirileceğini söylediler ama TIR'larımız gelmedi. Biz çok kötü durumdayız, borçluyuz.” diye konuştu.

'Evde huzurumuz kalmadı' diyen TIR şoförü ise Hüseyin Görmez ise 4 aydır evde oturduğunu ve psikolojik olarak çökmüş bir halde oldukları kaydetti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri