IŞİD'e Yardım İşi Davutoğlu ve Fidan'ın Üzerine Atılacak

Twitter Fenomeni Fuatavni'den yeni çarpıcı bir iddia geldi: "IŞİD'e yardım işini 'Beni aldattılar' diyerek Davutoğlu ile Fidan'ın üzerine atacak"

AKP ve Saray içinden verdiğini iddia ettiği bilgilerle gündem yaratan Twitter Fenomeni Fuatavni yine çok konuşulacak paylaşımlarda bulundu.

Rusya'nın Türkiye'nin IŞİD'le petrol ticareti iddiasını Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyine taşımasından sonra ABD'nin de devreye girip, IŞİD'e destek gerekçesiyle Kuveyt Türk Bankası ile ilgili soruşturma açmasının Saray'ı kızdırdığına dikkat çeken Fuatavni, yurtdışında yürüyen davalar ve soruşturmaların Saray Ekibi tarafından çaresizce takip edildiğini belirtti.
ADVERTISEMENT

Fuatavni, konuyla ilgili şunları kaydetti:

"Toplantıda, Rusya'nın BM'ye verdiği rapor masaya yatırıldı. Raporda IŞİD’le yapılan petrol ticaretine dair detaylar yer alıyor. Ruslar, IŞİD petrolünün K. Irak petrolüne karıştırılarak Türkiye'ye sokulduğunu kaydetmişler."

Öte yandan Fuatavni, IŞİD'le petrol ticareti iddialarına ilişkin Rusya'nın elindeki dosyanın bir benzerinin de ABD'de Pentagon'da bulunduğunu hatırlatıp, o dosyada Erdoğan'a yakın bir Bakan'ın da isminin geçtiğini öne sürdü.

ALMANLARDAKİ İSTİHBARAT RAPORU

Saray ve AKP'nin uluslararası sistemde dört bir taraftan sıkıştığına dikkat çeken Fuatavni, Rusya ve ABD'deki raporların dışında Alman İstihbaratının hazırladığı raporda da ciddi suçlamaların olduğunu kaydetti.

Almanlar'a göre, Avrupa'da patlayan bombaların malzemelerinin Türkiye'den gittiğini ve IŞİD'çilerin lojistik ihtiyaçlarının Türkiye'den karşılandığı iddia edilirken, Saray'ın IŞİD'e yardımla ilgili suçu "Beni aldattılar' diyerek Davutoğlu ile Fidan'ın üzerine atacak" iddiasına bulundu.

KADİR TOPBAŞ VE NABİ AVCI'YA GÖREV

Öte yandan Fuatavni, Gezi Projesiyle ilgili İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Kültür ve Turizm Bakanı Nabi Avcı'ya 'Ne olursa olsun Gezi projesini uygulayacaksınız' diye talimat gittiğini öne sürdü.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri