“ışid’e Katılanların Ne Dinden Ne Kur’an’dan Haberi Var”

Psikolog Carlo Strenger, sözde İslam devleti ismini taşıyan terör örgütüne Almanya gibi Avrupa ülkesinden katılanların Kur’an-ı Kerim’i hiç okumamış insanlardan oluştuğunu söyledi. DeutschlandradioKultur’a konuşan psikolog, bu insanların...

Psikolog Carlo Strenger, sözde İslam devleti ismini taşıyan terör örgütüne Almanya gibi Avrupa ülkesinden katılanların Kur’an-ı Kerim’i hiç okumamış insanlardan oluştuğunu söyledi. DeutschlandradioKultur’a konuşan psikolog, bu insanların dinin kompleksiliğinden bihaber olduklarını, tek bildiklerinin birkaç slogan atmak olduğunu dile getirdi. IŞİD ve benzeri terör gruplarına sempati duyanların beyninin camide yıkandığına inanmayan Strenger, radikalleşmeyi beraberinde getiren faktörün aile ve dostlardan oluşan irtibatlar olduğunu dile getirdi.

Strenger şöyle konuştu: “Bir arkadaş bir arkadaşına bir şeylerden bahsediyor, birlikte kahve içiyorlar, birlikte internette geziniyorlar ve bir zaman sonra olan oluyor.”Bu gibi gençlerin genellikle kimlik bunalımı çektiklerini, çoğunun işini veya kız arkadaşını kaybettiğinden veya genel bir anlamsızlık hissiyle yaşadıklarından dolayı bu gibi gruplara takıldıklarını anlatan Strenger, “Hayatlarını radikal bir anlam ile doldurma imkanını buldukları o anda fırsatı değerlendiriyor ve oralara gidiyorlar” şeklinde konuştu.

En endişe verici durumun ise yüzlerce gencin bir ‘terör turizmi’ şeklinde 3-4 ay IŞİD terörüne iştirak etmelerini ve sonra tekrar memleketlerine dönmeleri olduğunu anlatan psikolog şöyle dedi: “Bir kısmı geri dönüyor ve göreceğimi gördüm buna yeter diyor. Ancak Avrupa pasaportu olan bir diğer kısmı ise geri geldiğinde tamamen radikalleşmiş oluyor ve terör gruplarının potansiyel çekirdeği haline geliyorlar.”

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri