Işid'e Katılan 30 İngiliz Ülkelerine Dönmek İstiyor

Suriye ve Irak’ta gerçekleştirdiği kanlı eylemlerle adını duyuran radikal selefi IŞİD örgütüne katılan 30 İngiltere vatandaşının ülkelerine dönmek istediği belirtildi. IŞİD saflarında savaşan İngilizlerin evlerine dönmek için başvuruda...

Suriye ve Irak’ta gerçekleştirdiği kanlı eylemlerle adını duyuran radikal selefi IŞİD örgütüne katılan 30 İngiltere vatandaşının ülkelerine dönmek istediği belirtildi. IŞİD saflarında savaşan İngilizlerin evlerine dönmek için başvuruda bulundukları kaydedildi.

İngiltere’de yayınlanan Times Gazetesi Suriye’de IŞİD ile birlikte savaşan 30 İngiltere vatandaşının Londra’daki King College Üniversitesi Uluslararası Aşırılık ve Siyasi Şiddet Araştırma Merkezi’ne başvurarak evlerine geri dönmek istediklerini bildirdiklerini yazdı.

Gazete, IŞİD üyesi İngilizlerin Esed rejimini devirmek amacıyla Suriye’ye gittiğini ancak kendilerini muhalif gruplarla savaşırken bulduklarına aktardı. Merkezle bağlantı kuran IŞİD mensubu İngiltere vatandaşının, “Kendimizi bir gerilla savaşının içinde bulduk. Ancak bunun için buraya gelmedik. İngiltere’ye dönmek istiyoruz. Ancak cezaevine konulacağımızı biliyoruz.” sözlerine yer verildi.

Merkezde görevli Profesör Peter Newman ise kendilerine ulaşan IŞİD üyesi İngilizlerin ülkelerine dönmelerine yardımcı olacak bir seçenek bulamadıkları söyledi. Newman, dönecek olanların 30 yıla kadar hapis cezasına çarptırılabileceğini belirtti. Newman, İngiltere hükümetinden aşırılıkla mücadele programını gözden geçirmesini istedi.

IŞİD saflarında savaşan 250 İngiliz’den şu ana kadar ülkelerine dönen 40 kişinin terör suçlamasıyla yargılandığı belirtiliyor. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri