Işid'den Kaçan Yezidilerin Bir Kısmı Silopi’ye Yerleştirildi

Irak’ta IŞİD saldırılarından dolayı kaçan Şengal bölgesindeki Yezidiler, Duhok ve Erbil’den sonra Türkiye’ye sığındı. Yezidilerin bir kısmı dün Habur Sınır Kapısı üzerinden Şırnak’ın Silopi ilçesine gelip otobüslerle İstanbul...

Irak’ta IŞİD saldırılarından dolayı kaçan Şengal bölgesindeki Yezidiler, Duhok ve Erbil’den sonra Türkiye’ye sığındı. Yezidilerin bir kısmı dün Habur Sınır Kapısı üzerinden Şırnak’ın Silopi ilçesine gelip otobüslerle İstanbul ve Aksaray’daki akrabalarına giderken, dün gece de gelen başka bir grup Yezidi ise Silopi’de daha önce yapılan konutlara yerleştirildi.

Selefi Irak Şam İslam Devleti(IŞİD) örgütünün Musul ve çevresini ele geçirdikten sonra Irak Bölgesel Kürt Yönetimi sınırları içerisinde bulunan Şengal bölgesine saldırdı. Yapılan saldırılardan sonra Musul’daki Türkmenler gibi, Şengal bölgesinde bulunan Yezidiler de topraklarından kaçtı. Yezidilerin bir kısmı Duhok ve Erbil’e yerleşirken, bir kısmı da Türkiye’ye sığındı. Dün sabah Habur Sınır Kapısı üzerinden Şırnak’ın Silopi ilçesine gelen Yezidiler, otobüslerle İstanbul ve Aksaray’daki akrabalarının yanına gitti. Dün gece yine Habur Sınır Kapısı üzerinden Türkiye’ye gelen Yezidi grubu, kimi kimseleri olmadığı için Silopi’de daha önce yapılan konutlar tahsis edildi.

Konutlara yerleştirilen Yezidilere Silopi Kaymakamı Suat Demirci, Silopi Belediyesi eş başkanları Emine Esmer ve Seyfettin Aydemir tarafından ziyaret edildi. Irak’ta yaşanan olaylar sonrası yerlerini terk eden Yezidilere belediye olarak her türlü desteğin sağlanacağını söyleyen Silopi Belediye Eş Başkanı Seyfettin Aydemir, Irak’ta çok sayıda Yezidi'nin bölgelerini terk ettiğini ve çok zor durumlarda kaldığını ifade etti. Başkan Aydemir, "Belediye olarak hemen çalışma başlattık. Burada çoğu kadın ve çocuklardan oluşan 100'den fazla kişi var. Belediye çalışanlarımız buradakiler için ihtiyaç listesi hazırlamaya başladı. Yardımlarımız bu akşamdan itibaren başladı." dedi.

Öte yandan, konutlara yerleştirilen Yezidiler için belediye ekipleri tarafından konutlarda temizlik yapıldı, elektrikler verilmeye başlandı. CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri