Işid Ve Pyd Arasındaki Şehir Çatışması Devam Ediyor

Suriye'nin Kobani kasabasındaki IŞİD ve PYD arasındaki şehir çatışması devam ediyor. IŞİD, Kobani’nin iç mahallelerini havan toplarıyla vuruyor. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bazı noktalara füze rampaları yerleştirdi.Şanlıurfa'nın...

Suriye'nin Kobani kasabasındaki IŞİD ve PYD arasındaki şehir çatışması devam ediyor. IŞİD, Kobani’nin iç mahallelerini havan toplarıyla vuruyor. Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), bazı noktalara füze rampaları yerleştirdi.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinin Mürşitpınar Mahallesi karşısında bulunan PYD'nin elindeki Kobani kentinde IŞİD ile PYD güçleri arasındaki çatışmalar sürüyor. PYD kontrolündeki Kobani'yi ele geçirmek isteyen IŞİD, 24 gündür bu kentin doğu ve güney yönlerinden saldırıyor. IŞİD, bayrağını Kobani’nin 2 noktasına diktikten sonra dış mahallelerde PYD ile şehir çatışması yapıyor. Her iki taraftan da çok sayıda ölü ve yaralıların olduğu belirtiliyor.

Öte yandan TSK’da sınırda güvenliği hat safhaya çıkardı. Daha önce boşaltılan sınır köylerine geçişlere izin verilmiyor. Kobani’ye hakim noktalarda obüsler bekletilirken sınır ötesi hareketliliği takip etmek için radar sistemi kuruldu. Bazı noktalara da füze rampaları konuşlandırıldı.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri