Işid, Uçakların Görüş Alanını Kapatmak İçin Kobani’yi Ateşe Verdi

Kobani’de IŞİD ile Kürt guruplar arasındaki çatışmalar 43. günde de şiddetlenerek devam etti. IŞİD'lilerin, uçakların görüş alanını kapatmak için Kobani’nin birçok noktasında ateş yaktıkları görüldü.IŞİD ve Kürt guruplar...

Kobani’de IŞİD ile Kürt guruplar arasındaki çatışmalar 43. günde de şiddetlenerek devam etti. IŞİD'lilerin, uçakların görüş alanını kapatmak için Kobani’nin birçok noktasında ateş yaktıkları görüldü.

IŞİD ve Kürt guruplar arasında Kobani’de çatışmalar 43. gününde sürüyor. IŞİD Mürşitpınar Sınır Kapısı'nı almak için kapı bölgesine yoğun bir şekilde saldırı düzenliyor. Kürt guruplarının direnişi ile karşılaşan IŞİD’in ilerlemekte zorlanıyor.

Telabyat ve Rakka’dan takviye güç alarak sınır kapısını almak için saldıran IŞİD, Koalisyon birliklerine ait uçaklardan korunmak için ise farklı yöntemler deniyor. Uçakların görüş mesafesini kapatarak bombardımandan kurtulmak isteyen IŞİD, Kobani’nin birçok yerinde ateş yaktı. Kobani’yi kaplayan dumanlar nedeniyle uçakların hedef tespitinde zorlandığı belirtiliyor. Koalisyon uçakları ise bugün henüz bombardıman yapmadı.

Sınır kapısına yakın bölgede çatışmalar yoğunlaşırken çok sayıda ambulans sınır kapısı ile Suruç Devlet Hastanesi arasında yaralı taşıyor. Güvenlik nedeniyle kapıya yaklaşmakta zorlanan sağlık personeline Özel Hareket polisi ve askerler de eşlik ediyor.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri