Işid, Suriye'de Tabka Askeri Halaalanı’nı Ele Geçirdi

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye’nin kuzeyindeki Rakka kentinde Beşşar Esed yönetiminin son kalesi Tabka Askeri Havaalanı’nı ele geçirdi. Şiddetli çatışmalar sonrasında havaalanını kontrol altına alan IŞİD'ın, yönetime ait çok...

Irak Şam İslam Devleti (IŞİD), Suriye’nin kuzeyindeki Rakka kentinde Beşşar Esed yönetiminin son kalesi Tabka Askeri Havaalanı’nı ele geçirdi. Şiddetli çatışmalar sonrasında havaalanını kontrol altına alan IŞİD'ın, yönetime ait çok sayıda askeri öldürdüğü ve onlarcasını esir aldığı belirtildi.

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD’in yaklaşık 6 gün süren çatışmalardan sonra Rakka’daki askeri havaalanını ele geçirdiğini duyurdu. Yoğun çatışmalar sonrasında 100’den fazla Esed askerini öldüren IŞİD'ın, onlarcasını da esir aldığı belirtildi. Çok sayıda askerin ise çevredeki tarım arazilerine dağılarak uzaklaştığı kaydedildi. Yönetime bağlı ordu, havaalanında bulunan uçakların bir bölümünü çevredeki havaalanlarına nakletti ancak, havaalanındaki çok miktardaki askeri mühimmatı ele geçiren IŞİD’in kalan uçakları imha ettiği ifade edildi.

IŞİD, Tabka Askeri Havaalanı’nı ele geçirmesiyle birlikte Esed yönetimi Rakka’daki son kalesini de kaybetmiş oldu.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri