Işid Propagandası Yapan Türk Genci Almanya'dan Sınır Dışı Edildi

Geçen hafta Almanya’nın gündemine oturan Erhan A. isimli Türk genci, IŞİD terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle sınır dışı edildi. Sınır dışı kararını yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Bavyera...

Geçen hafta Almanya’nın gündemine oturan Erhan A. isimli Türk genci, IŞİD terör örgütünün propagandasını yaptığı gerekçesiyle sınır dışı edildi. Sınır dışı kararını yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuna duyuran Bavyera İçişleri Bakanı Joachim Herrmann (CSU), bu şekilde Almanya güvenliği için büyük bir tehlikenin ortadan kaldırıldığını ifade etti. 22 yaşındaki Erhan A.'yı Selefi olarak tanımlayan Bakan Herrmann, “Herkese açık bir şekilde terör örgütü IŞİD'in yaptıklarına, gazetecilerin kafasının kesilmesine onay veren ve IŞİD'e karşı geleceği için kendi anne babasını dahi öldürmekten çekinmeyen birisinin Almanya'da işi yoktur.” dedi.

Erhan A.'nın Türkiye'ye sürülmesinden başka çare olmadığını savunan Bakan Herrmann, Bavyera'nın bu tür durumlarda sorumluluğu başka devletlere yüklediği iddiasına da şu cevabı verdi: “Yabancı vatandaşların Almanya'nın güvenliğini tehdit etmeleri halinde ülkenin çıkarlarını gözetiyoruz. Türk güvenlik birimlerinin, Türk vatandaşının IŞİD için savaşmasını önleyeceğinden eminim.” Bakan Herrmann, Erhan A'nın terör örgütünü desteklediği ve yaptığı açıklamalarla demokratik düzeni tehlikeye sokarak sınır dışı edilmeyi hak ettiğini kaydetti.

SURİYE’DEN DÖNEN BAŞKA BİR TÜRK DAHA EŞİYLE BİRLİKTE TUTUKLANDI

Alman medyasında yer alan haberlere göre Almanya'dan Suriye'ye gidip geri dönen gençler göz altına alınıyor. Son olarak Münih kentinde yaşayan 20 yaşındaki Türk kökenli Şamil A., 33 yaşındaki eşiyle Suriye'den dönerken Avusturya'da tutuklandı. Polisin Şamil A.’yı internette Çeçenistan için propaganda yapmasından tanıdığı belirtilirken, güvenlik birimleri söz konusu kişinin IŞİD tarafından terör kampında eğitildiğinden şüpheleniyor. Şamil A.'nın Ağustos ayında Irak kökenli eşi ve ilk kocasından olan 8 yaşındaki çocuğuyla Suriye'ye gittiği belirtiliyor.

Ağustos ayında birden ortadan kaybolan Şamil A.'nın Facebook sayfasında elinde makineli tüfekle çekildiği bir resmi bulan savcılığın hemen tutuklama kararı çıkardığı belirtildi. Türkiye'den gelen trende Avusturya'nın Villach kentinde yakalanan çiftin çocuğu da gençlik dairesine teslim edildi.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri