Işid Kobani’nin Doğu Ve Batısından Püskürtüldü

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Suriye'nin Kobani kasabasında doğu’dan sonra güneyi de hedef aldı. Doğu ve Batı cephelerinde IŞİD geri püskürtülürken Güney'de ise çatışmalar hızla devam ediyor. Kobani’de IŞİD ile YPG/PYD...

ABD öncülüğündeki koalisyon uçakları Suriye'nin Kobani kasabasında doğu’dan sonra güneyi de hedef aldı. Doğu ve Batı cephelerinde IŞİD geri püskürtülürken Güney'de ise çatışmalar hızla devam ediyor.

Kobani’de IŞİD ile YPG/PYD güçleri arasında çatışmalar devam ediyor. Bombardıman sonrası Kobani’de YPG üstünlüğü tekrar sağladı. Koalisyon güçlerine ait jetler ise güne Kobani’nin doğusundaki IŞİD bayrağını bombalamakla başladı. Bayrak düşmezken Doğu cephesindeki çatışmalar durdu. Kentin batısında ise YPG 3 kilometrelik bölgeden IŞİD militanlarını çıkardı. Savaş ilçenin güneyine kaydı. Jetler gün içinde Kobani’nin güneyindeki 3 hedefi bombaladı. Bombardıman sonrası dumanlar göğe yükseldi. Kobani Halk Meclisi Başkanı Amed Şeğo, Batı cephesinde IŞİD’in 3 kilometre geri püskürtüldüğünü söyledi. Şeğo, ilçenin YPG’nin hakimiyetinde olduğunu ifade etti.

CİHAN

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri